Jet Lag polako vraćam u 'normalu', osmišljavam novu kolekciju i 'mrzim' peglu! - Kanal 5

Jet Lag polako vraćam u ‘normalu’, osmišljavam novu kolekciju i ‘mrzim’ peglu!

Jet Lag je jedan od prvih hrvatskih street style brandova, a nakon nekoliko godina vratio na modnu pistu na modnoj platformi ZFD Zagreb fashion destination. Brend Jet Lag je utemeljila još 2011. godine dizajnerica Jasmina Arnautović. Nemirnog kreativnog duha Jasmina se okušala u raznim oblicima dizajnerskog modnog izričaja od stylinga, kostimografije, suradnje u promotivnim kampanjama i produkciji reklama, kreiranja za video igrice za inozemno tržište, bez prestanka proizvodnje vlastitog kreativnog modnom programa.

Kako Vam je korona kriza utjecala na redovno poslovanje, proizvodnju i kreiranje? 

Nažalost još smo svakodnevno suočeni vijestima i novostima vezanim za situaciju utjecaja korova virusa na sve sfere života i poslovanja. Covid-19 zaustavio je sve, prisilio nas na drugačiju svakodnevicu i donio novu stvarnost. Srećom kreativu nije mogao zaustaviti, naprotiv, dokazalo se da je u ljudskoj prirodi osmišljavati sebi nove sadržaje, dolaziti do ovih ideja kako bi ispunili “ostani doma” dane.

Kako ste se osobno nosili s izolacijama i smanjenim mogućnosrima izravne komunikacije i socijalnog dodira, korištenjem dezinficijensa, rukavica, maskica?

Moram priznati da mi se nije bilo lako prilagoditi u samom početku novonastale situacije, prestrašeni vijestima i prognozama, zaustavljanju kretanja i poslovanja, nesigurnost… nešto što nismo doživjeli u ovakvom obliku, te je odjednom i sami izlazak iz stana postao znanstvena fantastika. Cijela komunikacija svela se na društvene mreže, što na kraju nije umanjilo njihovu vrijednost, dapače najviše sam se posvetila obitelji, puno pričali i vježbali zajedno.

Dizajnirali ste hit zaštitne maskice, koje su putovale po cijeloj Hrvatskoj i dalje. Po čemu su posebne i kao objašnjavate da su postale takav hit proizvod?

Cijela priča oko maskica krenula je iz dosade i spontano. Od prve koju sam osmislila i napravila sebi i prijateljima čiji poslovi nisu stali, od tkanine koju sam imala na raspolaganju u studiu. Desilo se nešto što nisam očekivala, reakcijama na izgled i udobnost desila se  potražnja, te opet pokrenula proizvodnju. Napravila sam seriju maskica u različitim bojama, one su višeslojne, mogu se prati, brzo se suše i od ugodnog su, a malo debljeg materijala.

Jet Lag je prošle godine dobio ‘krila’ u vidu ponude da svoju proizvodnju plasira na američko tržište. Osnivač modne PR agencije i magazina Regard Style House joj je suradnju na način da muške kreacije izlaže u njihovom showroomu u Los Angelesu. Pokazalo se to odličnom ponudom i šansom jer su američki celebovi često birali Jet Lag kreacije za svoja snimanja i editorijale u magazinima, kao i za pojavljivanja na red carpetu, a jedna od najvećih zvijezda je Jessie T. Usher.

Što je s poslovnim aktivnostima u Sjedinjenim američkim državama, jeste i u kontkatu i kakva je kod njih situacija na modnom ržištu s koronom i nakon nje, ako imate informacije?

Nedugo nakon “Lock down” u Hrvatskoj stale su sve aktivnosti i u Sjedinjenim Američkim Državama. Showroom u Los Angelesu gdje izlažem JET LAG kolekcije također je morao zaustavio sva svoja poslovanja. Trenutno je sve još u fazi čekanja.

Koja modna iznenađenja pripremate za nastavak rada i kreiranja?

Trenutno sam najsretnija jer se polako vračamo u neku “normalu”. Kroz proteklo razdoblje najviše sam razmišljala o kreacijama koje su ugodne, sportske, svakodnevne. Počela sam razvijati jednu takvu kolekciju.

Kako provodite slobodno vrijeme?

Slobodno vrijeme najviše provodim sa obitelji i druženju s prijateljima.

Što najradije darujete prijateljima?

Zavisi, uglavnom nema pravila, većinom biram individualne  i korisne poklone.

Kakva ste kuharica?

Volim jesti i kuhati, najviše kada spremam hranu za prijatelje. Najdraža su mi takva druženja.

Kako se nosite s kućanskim poslovima, imate li najmrskiji kućanski posao?

Imam, haha… najmrskije mi je peglanje! Mislim da je to najviše zato jer je pegla meni jedan od glavnih alata svakodnevno.

Što vas najbolje i najprije nasmije?

Najviše me nasmije komunikacija,volim se družit sa pozitivnim zabavnim ljudima,i dobra komedija naravno.

Nakon svih poslovnih aktivnosti kako se opuštate, imate li neku svoju zen zonu?

Najviše me opuštaju putovanja, druženja u prirodi i more.

Da niste modna dizajnerica, kojim bi se poslom bavila?

Vjerojatno bi to bilo isto nešto kreativno, možda dizajn interijera.
Imati li neostvarenih želja? Što je presudno utjecalo da postanete modna dizajnerica?

Nisam tip koji sebi postavlja previsoke ciljeve. Živim dan po dan, prihvaćam stvari i izazove kako dolaze i odlučujem o njima najviše prema nekom osjećaju. Oduvijek me zanima moda i dizajn, kod mene nije bilo tog prijelomnog  momenta, ne želim se ograničavati, tako uz modni dizajn radim i kao stilist i kostimograf na raznoraznim projektima što me i dalje veseli.

I za kraj, možemo li se uskoro nadati novim dizajneriskim modelima, kreacijama i kolekcijama Jet Lag, i kako sada nakon velike korona krize doći do njih? 

S obzirom na situaciju nadam se da će se vratiti u normalu i da ću uspjeti prezentirati zimsku kolekciju na Zagreb Fashion Destination. U svakom slučaju za JET LAG stalno smišljam nove modele koje ću pokazati na JET LAG  instagramu i službenoj facebook stranici.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

CAPTCHA