JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ Nećemo iz imena stranke brisati ime Milana Bandića - Kanal 5

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ Nećemo iz imena stranke brisati ime Milana Bandića

Jelena Pavičić Vukičević, vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba, u prvom dijelu gostovanja u programu N1 televizije, govorila je o epidemiološkom stanju u gradu u kojem ona, kaže, namjerava nastaviti biti gradonačelnica i nakon predstojećih lokalnih izbora.

Voditelja tv emisije je zanimao je li moguće da i u Zagrebu, kad dođe dovoljno cjepiva, nastane problem s najmom dvorana za cijepljenje?

“U Zagrebu neće biti problem. Mi smo na Zagrebačkom velesajmu osposobili jedan paviljon za prihvat svih onih koji dođu na red i koji će imati priliku cijepiti se. Financijski razlozi ne mogu biti. Mi smo spremni, čekamo samo cjepivo da možemo krenuti.”, kazala je.

Na pitanje o tome da je ministar obrazovanja najavio da neke županije s nastavom prelaze na model C, odnosno na nastavu online, ona je rekla da je stalno u komunikaciji s načelnicom stožera Civilne zaštite.

“Brojevi u Zagrebu nisu alarmantni, 278 mislim da je toliko bilo zaraženih protekom jučerašnjeg dana prema podacima HZJZ-a. Što se tiče učenika u osnovnim i srednjim školama, ta brojka je ispod 200 i mi danas imamo u Zagrebu samo dvije škole koje su po C modelu, po digitalnoj platformi. Sutra će se priključiti jedna škola u Sesvetama.”

“Teško je roditeljima reći da kazališta rade normalno, da se ljudi okupljaju po terasama, a da djeca u školu ne mogu ići.”, izjavila je.

Kao gošća N1 govorila je i o svojoj kandidaturi za gradonačelnicu nakon smrti Milana Bandića. S njim je, kazala je, stekla iskustvo i u vođenju Grada Zagreba:

“Tijekom njegovog godišnjeg odmora kojega je koristio za kampanju, ja sam obavljala ovaj isti posao. Duboko sam uvjerena da sam cijeli život gradila svoj autoritet marljivošću, obrazovanjem, kompetencijama, kolegijalnošću.”, rekla je Pavičić Vukičević.

“Znam da sam uvijek radila časno i pošteno”, kazala je.

Za Stranku rada i solidarnosti Bandić Milan 365 istaknula da je ona suosnivačica, a na pitanje voditelja hoće li se stranka tako nastaviti zvati, odgovorila je:

“Da, da! Ne vidim nikakav  razlog zašto bismo to ime mijenjali.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.