Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba - Kanal 5

Jelena Pavičić Vukičević ide u utrku za gradonačelnicu Zagreba

Stranka rada i solidarnosti službeno objavila odluku o svojem kandidatu, odnosno kandidatkinji za gradonačelnika grada Zagreba. 

Predsjedništvo stranke jednoglasno je odlučilo da će kandidatkinja Stranke rada i solidarnosti na lokalnim izborima za gradonačelnicu Zagreba biti Jelena Pavičić Vukičević, objavio je Ivica Lovrić.

“Ja sam prihvatila kandidaturu za zagrebačku gradonačelnicu”, objavila je, zahvalila članovima stranke. “Radi se o velikom broju članova stranke koji su istaknuli moju kandidaturu i koji su me na taj način, evo, ponukali da prihvatim kandidaturu i izađem na izbore kao kandidatkinja za gradonačelnicu”

“Ja sam spremna povesti Stranku rada i solidarnosti do izborne pobjede, i to kao najveću stranku u Zagrebu koja ima dovoljno znanja i iskustva i koja uvijek svo to znanje i iskustvo nesebično stavlja pred građane, čineći naš grad svakodnevno sve boljim mjestom za život”, kazala je dalje.

Osvrnula se i na ono što je izjavila o mogućoj kandidaturi na narednim lokalnim izborima odmah nakon smrti Milana Bandića:

“Nakon gradonačelnikove smrti rekla sam da nisam nikada razmišljala o kandidaturi. Rekla sam to iz srca… Nadam se da mi to neće nitko  zamjeriti.”

Objasnila je kako je došlo do promjene:

“Nakon svih ovih lijepih izraza s jedne strane sućuti s druge strane, te podrške, ponovno sam razmislila i donijela jedinu ispravnu odluku.”

Jelena Pavičić Vukičević istaknula je da je odluku donijela nakon što je o tome raspravila sa svojom obitelji, a u jednu stvar je, kaže, sigurna:

“Ja znam da ću ovu stranku povesti do izborne pobjede. Živimo u izazovnim vremenima, nema prostora za eksperimentiranje, nema prostora za pokušaje i pogreške.”, istaknula je.

Obećala je tri stvari.

“Prvo je nastavak svih socijalnih prava, pomoći poduzetnicima, obrtnicima, svima onima koji žive od svoga rada, a znamo da im u ovim vremenima nije lako”. Druga stvar je urbana obnova, koja neće značiti samo statiku. Treći stup prorgrama Istinsko uključivanje građana u proces donošenja odluka.”

Na pitanje novinara na čemu temelji optimizam kad im istraživanja ne daju previše glasova, odgovorila je:

“Mi smo tek danas utvrdili svog kandidata, a to sam ja. Tek danas kreće izborna utrka.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.