Je li se 'preko reda' cijepio i šef splitskog ureda HGK Joze Tomaš? - Kanal 5

Je li se ‘preko reda’ cijepio i šef splitskog ureda HGK Joze Tomaš?

“Vrh HGK splitsko-dalmatinske županije cijepljen je preko veze, prije ugroženih skupina i običnih građana.”

Tako glasi informacija koju je Index.hr dobio od svog izvora. Portal objavio je kako je istu informaciju dobio iz više izvora koji su potvrdili istinitost informacije uz dodatak kako se uz Jozu Tomaša cijepila i njegova supruga.

Za potvrdu informacije o (ne)cijepljenju ‘preko reda’ novinarka Andrea Topić pokušavala je danima kontaktirati predsjednika splitsko dalmatinske komore, ali joj nije odgovarao na poruke i pozive niti na poruke ostavljene kod tajnice.

Zvala ga je, slala mailove i SMS poruke, uporno i po nekoliko puta zaredom, tako danima, ali bez uspjeha. Tajnica koja se javlja na fiksni broj u uredu komore je danima tvrdila da je Tomaš na terenu i da nije u mogućnosti telefonski ga spojiti.

Konačno, nakon što je od novinarke dobio poruku “Gospodine Tomaš, nas samo zanima jeste li se cijepili, zašto vam je tako teško reći da niste ako niste?”, šef županijske HGK je odgovorio; 

“Poštovana, rado ću Vam odgovoriti na sva pitanja vezana za poduzetništvo i gospodarstvo Splitsko-dalmatinske županije. Što se tiče mog zdravstvenog stanja, dopustit ćete mi da je to povjerljiv odnos između mene i mog obiteljskog liječnika. S poštovanjem, Joze Tomaš”, pisalo je u poruci.

Novinarka Index-a je je Tomašu kazala kako njegovo cijepljenje nije privatna stvar ako je cijepljen prije ugroženih skupina samo, a zato što je na čelu županijskog ogranka HGK te ga čisto iz zabave upitala slaže li se da napiše da je njegovo cijepljenje zaista obavljeno na preporuku obiteljskog liječnika?

“To je privatna stvar.”, odgovorio je Tomaš.

Odgovor središnjice HGK na upit o cijepljenju ‘preko reda’ još je neodređeniji i površniji;

“Zdravstveno stanje i cijepljenje svakoga od zaposlenika privatna je stvar te osobe. Ne raspolažemo takvim informacijama niti imamo pravo tražiti to od njih.”, poručili su iz Odnosa s javnošću HGK referirajući se pritom i na slučaj Joze Tomaša s istim odgovorom.

Mandat na čelu županijskog ogranka HGK Split Jozi Tomašu istječe sljedeće godine. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.