Javnozdravstvena manifestacija ''Sačuvajmo zdrave dojke'' - Kanal 5

Javnozdravstvena manifestacija ”Sačuvajmo zdrave dojke”

Na krovu Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba obilježena je javnozdravstvena manifestacija Sačuvajmo zdrave dojke u organizaciji Udruge Pogled iz novog kuta – life (P.I.N.K. – life). 

Grad Zagreb se ovoj lijepoj gesti pridružio petu godinu zaredom. Listopad je mjesec posvećen borbi protiv karcinoma dojke. Sukladno tome, diljem svijeta provode se brojne aktivnosti s ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije karcinoma dojke usvajanjem zdravih životnih navika te redovitim pregledima i samopregledima dojki.

Gradonačelnik Milan Bandić poručio je kako usprkos trenutnoj epidemiološkoj situaciji ne smijemo zaboraviti na preglede i samopreglede jer spomenuti su najbolji oblik preventive od ovog učestalog oblika raka kod žena. Ako se na vrijeme otkrije karcinom, on se lakše liječi i veći je postotak preživljavanja!, kazao je gradonačelnik .

Predsjednica Udruge Nives Morić rekla je kako je u posljednje vrijeme smrtnost od ove bolest u padu, no obolijeva sve veći broj žena. Moramo i dalje raditi na educiranju građanstva, a jedan od primjera toga je i ova revija koja slavi život te daje podršku domaćem dizajnu.

Reviju su u sklopu Manifestacije nosile onkološke pacijentice, liječnice i domaće dizajnerice.

Leave a Comment

Your email address will not be published.