Japanac proveo godinu dana skupljajući kamenčiće iz cipela - Kanal 5

Japanac proveo godinu dana skupljajući kamenčiće iz cipela

Neruno Daisuki, ilustrator i manga umjetnik iz Japana, nedavno je dobio svojih pet minuta slave nakon što je na Twitteru pokazao kolekciju kamenčića i fragmenata stakla koje je vadio iz potplata svojih cipela tijekom prošle godine, piše Oddity Central.

Kako bi prikratio dane provedene u pandemijsko vrijeme, Daisuki je razvio bizaran hobi kojem se posvetio punih godinu dana, sakupljajući sve što je zapelo u njegovim potplatima.

“Kad sam uklanjao kamenčiće zaglavljene u utorima na poleđini mojih tek kupljenih tenisica, pomislio sam kako je šteta jednostavno ih baciti pa mi je palo napamet sakupiti ih’”, izjavio je Daisuki.

Nakon godinu dana, Daisuki je pokazao svoju kolekciju od 179 kamenčića, 32 staklena fragmenta i 1 oraha.

Photo: Neruno Daisuki/Twitter

Photo: Neruno Daisuki/Twitter

Dionica ceste između njegove kuće i trgovine bio je najplodniji dio, jer je većina šljunka zapela za potplate tenisica upravo na tom potezu. Vađenje kamenčića pokazalo se kao zahtjevniji posao nego što bi pomislili, s obzirom kako je prejako povlačenje čačkalicama katapultiralo male fragmente iz cipele u nepovrat.

Opća reakcija na Daisukijevu kolekciju bila je vrlo pozitivna. Većina ljudi se divila njegovom strpljenju i njegovoj domišljatosti, a neki su čak izjavili kako će početi vaditi kamenčiće iz svojih cipela.

“Ovu ideju želim iskoristiti za ljetne praznike u osnovnoj školi”, komentirao je jedan korisnik Twittera, dok je drugi napisao: “Stvarno mi se sviđa ova ideja!”

A Neruno želi nastaviti povećavati svoju kolekciju, pa čak i odvojiti kolekciju na desni i lijevi potplat dok ne smisli neki zanimljiviji projekt.

Leave a Comment

Your email address will not be published.