Jadrolinija nije odustala od električnih brodova, uskoro ponavljanje javnog natječaja u vrijednosti 45 milijuna eura - Kanal 5

Jadrolinija nije odustala od električnih brodova, uskoro ponavljanje javnog natječaja u vrijednosti 45 milijuna eura

Od električnih brodova Jadrolinije zasad neće biti ništa jer je hrvatski putnički brodar poništio natječaj od 45 milijuna eura raspisan u siječnju jer se na njega nije javio “nijedan sposoban natjecatelj”, objavili su mnogi hrvatski mediji.

No, na naš upit upućen Jadroliniji zašto je to tako, stigao je kratak odgovor koji najavljuje skoru objavu novoga javnog natječaja za električne brodove.

Na javnom natječaju za prikupljanje zahtjeva za sudjelovanjem za gradnju električnih brodova niti jedno brodogradilište nije zadovoljilo sve tehničko-pravne uvjete natječaja. Ovaj je natječaj poništen te ćemo uskoro objaviti novi, sve u skladu sa smjernicama javne nabave.”, odgovorili su iz Jadrolinije

Prvi električni brodovi za prijevoz putnika i tereta trebali bi zaploviti Jadranom za dvije do tri godine, a prva tri koje je Jadrolinija željela uvesti trebala su voziti na državnim brodskim linijama Mali Lošinj – Susak, Šibenik – Vodice i Suđurađ – Dubrovnik, a sve sufinancirano iz fondova EU.

Uvjet Jadrolinije na natječaju bio je da je svaki brod kapaciteta 389 putnika ima mjesta za osam članova posade, da mu maksimalna duljina bude 52, a širina 12 metara.

.

Leave a Comment

Your email address will not be published.