JADRANKA KOSOR Otac nije htio ni čuti za mene. Kad je umro, ja sam kao kći došla i izrazila sućut obitelji. Bilo je nadrealno. - Kanal 5

JADRANKA KOSOR Otac nije htio ni čuti za mene. Kad je umro, ja sam kao kći došla i izrazila sućut obitelji. Bilo je nadrealno.

Jadranka Kosor gostovala je u emisiji ‘U svom filmu’ na Hrvatskoj televiziji, urednice i voditeljice Tončice Čeljuske.

Kosor se prisjetila odnosa s ocem kojemu je godinama pisala u nadi da će odgovoriti. Jedini njegov odgovor bio je kada joj je vratio sva njena pisma – neotvorena.

To je životna priča bivše premijerke Jadranke Kosor koju je ispričala u HTV-ovoj emisiji “U svom filmu”.

Moji roditelji rastali su se kada sam imala dvije godine. Od tada sam živjela sama s bakom u Lipiku, jer je majka ostala u Međimurju zbog posla te me posjećivala dva, tri puta godišnje do sedme ili osme godine, a otac nije htio čuti za mene.

“Tata mi je strašno jako nedostajao. To je mala sredina, bila sam jedino dijete bez oca u razredu. Počeli su me maltretirati i tući. Ja sam odlučila da to mora prestati, žestoko sam se potukla s jednim dječakom zbog toga, skoro sam mu oko izbila sa šalicom.”, ispričala je Jadranka Kosor, te dodala da su je nakon toga prestali maltretirati.

“Stalno sam čekala poštara ispred kuće, iščekivala sam njegov odgovor. Poštar mi je znao iz daleka mahati da nema ništa za mene. Onda je jedan dan došao i počeo mi mahati velikom žutom kuvertom. Rekao mi je da je iz Čakovca. Sakrila sam tu kuvertu od bake. I otišla sam je otvoriti u sobu. U velikoj žutoj kuverti bila su sva moja pisma koja sam poslala svom ocu. Neotvorena su bila.”, nastavila je ispovjest na rubu suza Kosor.

Ocu je pisala još jednom uoči svoje maturalne zabave.

“Ja sam tati prije maturalne zabave pisala da sam najbolja u generaciji, da sam sjajna, priložila jednu fotografiju… Napisala sam da bi bilo dobro i da ga molim nakon svih pisama na koje nije odgovorio, da dođe, da mu to nudim kao vrstu “deala”, da dođe i otpleše ples sa mnom i da više nikada neće imati nikakvu obvezu prema meni. Zaista sam bila uvjerena da će doći. Došla je maturalna večer, ja gledam na ta vrata. Moja je mama shvatila i jako se uvrijedila, rekla je “da sam ja njega zvala nakon svega što sam ja prošla”. Bila sam uvjerena da će se pojaviti.

Kada sam postala predsjednica Vlade, novinari su ga pitali o meni, a on je jednom izgovorio “Ja o toj osobi ne želim govoriti.”.

Otišla mu je na sprovod nakon svemu kroz što je prošla.

“Kad su mi javili da je umro, to je bila jedna užasna kombinacija. Ja kao kćer dolazim i izražavam sućut njegovoj obitelji, a ja sam njegova obitelj. To je bilo nešto potpuno nadrealno.”, rekla je u tv emisiji o svom odnosu s pokojnim ocem Jadranka Kosor.

Leave a Comment

Your email address will not be published.