JADRAN BARAČ Uhićeni SDP-ovac neće biti kandidat za gradonačelnika Dubrovnika - Kanal 5

JADRAN BARAČ Uhićeni SDP-ovac neće biti kandidat za gradonačelnika Dubrovnika

Zbog prijetnji susjedu, predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač noć je proveo u pritvoru, a po izlasku je podnio neopozivu ostavku na mjesto predsjednika dubrovačke Gradske organizacije SDP-a te objavio da se povlači iz utrke za gradonačelnika Dubrovnika.

Barač je u objavi za medije priznao da je reagirao krajnje neprimjerenošto je rezultat “dugogodišnjih obiteljskih razmirica, prepunih šikaniranja, uvreda pa i prijetnji od strane bliskih osoba”.

“Policiji sam se sam predao i priznao ono što mi se stavlja na teret. Uzimajući u vidu ozbiljnost situacije kao i funkcije koje obnašam kao javna osoba, a vjerujem da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu, ovim putem najavljujem povlačenje iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika te podnosim neopozivu ostavku na mjesto predsjednika gradske organizacije SDP-a Dubrovnik. Žao mi je zbog onoga što se dogodilo. Moja obitelji mi je na prvom mjestu, i stoga o ovoj temi ne bih htio više govoriti, zbog čega vas molim za razumijevanje”, objavio je Barač.

Situaciju je komentirao i predsjednik SDP-a Peđa Grbin;

“Javne osobe svojim ponašanjem moraju biti primjer drugima, a odstupanje od takvog ponašanja je neprihvatljivo. Iskreno mi je žao što je kolega Jadran Barač jučer postupio na način kako je postupio, međutim, pozdravljam činjenicu da je preuzeo odgovornost za svoje ponašanje, priznao počinjenje djela i odstupio sa svoje pozicije u gradskoj organizaciji SDP-a u gradu Dubrovniku i izašao iz izborne utakmice. Nadam se da će nadležna tijela detaljno ispitati sve okolnosti ovog slučaja, a pogotovo u dijelu koji se odnosi i na prijetnje koje je primio kolega Barač.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.