IZVANREDNA SKUPŠTINA Uskoro se odlučuje o 'novim starim' hrvatskim članovima Nadzornog odbora INE, a ostaju i Luka Buriloviću i Damir Mikuljan, pa čak i Damir Vanđelić - Kanal 5

IZVANREDNA SKUPŠTINA Uskoro se odlučuje o ‘novim starim’ hrvatskim članovima Nadzornog odbora INE, a ostaju i Luka Buriloviću i Damir Mikuljan, pa čak i Damir Vanđelić

Na dnevnom redu izvanredne skupštine INE, koja je sazvana za 17. prosinca, dioničari će odlučivati i o prijedlogu odluke o izboru Damira Mikuljana, Luke Burilovića i Damira Vanđelića za članove Nadzornog odbora (NO) na mandat od šest mjeseci.

Na skupštini će dioničari odlučivati o hrvatskim članovima NO temeljem zahtjeva Republike Hrvatske, koja je dioničar u Ini sa 44,84 posto udjela u temeljnom kapitalu te kompanije, a kako doznajemo, ništa se neće promijeniti po pitanju hrvatskih predstavnika u sastavu Nadzornog odbora INE.

Mandat članova Nadzornog odbora ističe 18. prosinca, a predlaže se da Mikuljan, Burilović i Vanđelić budu izabrani na mandat od šest mjeseci od dana donošenja odluke.

Vanđelić je predsjednik Nadzornog odbora i s Burilovićem u Nadzornom su odboru Ine od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine.

Nadzorni odbor Ine ima devet članova, od čega Vladi RH pripadaju tri mjesta (hrvatska strana predlaže i predsjednika Nadzornog odbora), pet mjesta pripada mađarskom MOL-u, a jedno predstavniku radnika.

Predstavnici MOL-a u Nadzornom odboru u prosincu lani izabrani su na mandat od četiri godine, a to su József Molnár, László Uzsoki, Zsuzsanna Ortutay, Gabriel Szabó i Domokos Szollár.  Mađarski MOL u Ini ima 49,08 posto dionica.

Predstavnica radnika u Nadzornom odboru je Jasna Pipunić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.