Izglasana je 15. hrvatska Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem, za novu Vladu glasalo je 76 zastupnika - Kanal 5

Izglasana je 15. hrvatska Vlada na čelu s Andrejem Plenkovićem, za novu Vladu glasalo je 76 zastupnika

Vlada premijera Andreja Plenkovića i njen program dobili su kasno večeras povjerenje Hrvatskog sabora. Za novu Vladu Andreja Plenkovića glasalo je 76 zastupnika, a premijer je poručio da će nastojati opravdati dobiveno povjerenje jer ga doživljava “kao obvezu i šansu” za Vladu i za sve hrvatske građane.   

Maratonska rasprava trajala je cijeli dan, na kraju je za drugu Plenkovićevu vladu glasovalo je 76 zastupnika od ukupno 151, aprotiv je bilo 59, dok suzdržanih nije bilo.

“Cilj pred nama je raditi na političkom programu koji, po nama, pogađa sve bitno za Hrvatsku u iduće četiri godine”, rekao je premijer Plenković te iskoristio još jednom naglasiti kako Hrvatska ima dodatnu polugu za koju se izborila, a to su 22 milijarde eura.

“Napravili smo iskorak koji nam daje veći manevarski prostor u situaciji bez presedana, imamo alate koje ćemo iskoristiti, imamo više iskustva nego prije četiri godine, imamo uigrane ljude.”, rekao je Plenković zastupnicima. 

Najavio je kako će vlada raditi sljedeće četiri godine.

“Nastojat ćemo dati sve od sebe, znanjem, stručnošću, elanom, entuzijazmom, imamo motiv, motiv rada za opće dobro, za Hrvatsku, motiv da se odužimo onima koji su za Hrvatsku dali sve, hrvatskim braniteljima, i za njih ćemo raditi u godinama pred nama”, želja nam je da Hrvatska za četiri godine izgleda bolje nego danas”, poručio je Plenković i dobio pljesak. 

Premijer Andrej Plenković je, između ostaloga, najavio kako će vlada nastojati biti otvorenija prema prijedlozima oporbe.

Od stjecanja neovisnosti prije 30 godina, Hrvatska je imala petnaest vlada i 12 premijera: Stipu Mesića, Josipa Manolića, Franju Gregurića, Hrvoja Šarinića, Nikicu Valentića, Zlatka Matešu, Ivicu Račana, Ivu Sanadera, Jadranku Kosor, Zorana Milanovića, Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića.

Leave a Comment

Your email address will not be published.