Izabrana tri nova člana Nadzornog odbora Ine, a među njima Davor Filipović (HDZ) - Kanal 5

Izabrana tri nova člana Nadzornog odbora Ine, a među njima Davor Filipović (HDZ)

Na izvanrednoj glavnoj skupštini Ine zabrana su tri nova hrvatska predstavnika u Nadzornom odboru kompanije, i to Damia Mikuljan, Davor Filipović i Branimir Škurla, a na mandat od šest mjeseci, objavila je Ina. 

Izbor je uslijedio nakon što je vlada na svojoj sjednici u srijedu Glavnoj skupštini Ine predložila upravo njihov izborizbor Mikuljana, Filipovića i Škurle u Nadzorni odbor, najduže na šest mjeseci. Vlada je ujedno predložila izbor Damira Mikuljana za predsjednika NO-a, također na vrijeme od najduže šest mjeseci.

Filipović i Škurla umjesto Burilovića i Vanđelića

Damir Mikuljan i do sada je bio u Nadzornom odboru Ine, a Davor Filipović i Branimir Škurla u tom će tijelu zamijeniti dosadašnja dva člana – Luku Burilovića i Damira Vanđelića. 

Vanđelić, koji je do sada bio i predsjednik NO-a, i Burilović u Nadzornom su odboru Ine bili od sredine prosinca 2016. godine, a Mikuljan od lipnja 2017. godine. Njima dosadašnji mandat istječe 18. prosinca. 

Inače, prvotnim je prijedlogom, koji je Ina objavila u studenome, bilo planirano da i Burilović i Vanđelić još šest mjeseci budu u Nadzornom odboru Ine, ali je vlada na sjednici održanoj ovaj tjedan umjesto njih predložila Filipovića i Škurlu.

Brojni mediji su prijedlog po kojemu u Nadzornom odboru Ine više ne bi bio Vanđelić dovodili u vezu i s njegovim nedavnom ostavkom na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu. Vanđelić je, naime, krajem studenoga podnio ostavku na mjesto ravnatelja Fonda za obnovu, obrazloživši da je njegov posao ustroja Fonda završen. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.