IVONA GLAVAŠ Velikim koracima prema izazovima, a nova Anovi kolekcija bit će romantična i samouvjerena, baš poput mene - Kanal 5

IVONA GLAVAŠ Velikim koracima prema izazovima, a nova Anovi kolekcija bit će romantična i samouvjerena, baš poput mene

Ivona Glavaš je modna dizajnerica sa splitskom adresom i osiječkog podrijetla, a vlasnica je modnog branda Anovi. Njene posljednje kolekcije i kampanje govore kako je talentirana Ivona stasala u dizajnericu prepoznatljivog stila koji se posebno ističe na hrvatskom tržištu, Naime, u kolekcije koje je Anovi predstavio na revijama Zagreb Fashion Destinationa postalo je jasno da je ‘Anovi djevojka’ romantična, elegantna, ženstvena, ali i vrlo samouvjerena i ambiciozna, baš kakva je i dizajnerica osobno. Evo priče …

Kako je korona pandemija utjecala na Vašu proizvodnju i kreiranje? 

Korona je došla u najgore moguće vrijeme, samo nekoliko dana nakon revije na Zagreb Fashion Destinationu koja je meni bila posebna i imala odlične povratne reakcije, zatvorila sam atelje i većina narudžbi i suradnji je bila otkazana jer su isto tako bila otkazana sva događanja. Proizvodnju haljina smo zamijenili proizvodnjom pamučnih maski koje smo donirali splitskoj bolnici i potrebitima. Nakon tog „prvog vala“ proizvodnja je opet polako krenula i iskreno se nadam da će se uskoro sve vratiti na staro. Iako je proizvodnja na neko vrijeme bila stala, nisam dopuštala da mi ideje i volja za kreiranjem nestanu. Baš naprotiv, sve to vrijeme sam iskoristila za dodatno traženje inspiracija i planiranje nadolazeće kolekcije.

Koliko ste osobno bili ‘odgovorni’? 

Bila sam poprilično odgovorna i držala se svih mjera, iako moram priznati da mi je jako teško pala ta cijela situacija, neizvjesnost, stanje mirovanja i opreznost na svakom koraku. 

Što je s poslovnim aktivnostima i pripremom kolekcije, jeli ovo vrijeme za intezivnu kreativnost ili stresno vrijeme koje zatomljuje maštu i ideje?

Smatram da uvijek i iz svega treba izvući najbolje i ne prepuštati se nikakvim negativnim emocijama. Da je ovo vrijeme stresno, neočekivano i neizvjesno je, ali sam od samog početka razmišljala na način da mora doći kraj ovome i da će se sve vratiti u normalu. Iskoristila sam to slobodno vrijeme za smišljanje i učenje, na taj način sam okupirala vlastite misli da nemam prostora razmišljati negativno.

Dugo sam imala želju pokrenuti Anovi kolekciju za djevojčice, ali mi je uvijek nedostajalo vrijeme da se tome posvetim kako treba i koliko želim. Tako da sam ovo „korona vrijeme“ iskoristila upravo za to pa sada u ateljeu i na našim stranicama možete pronaći mini haljine koje su bez obzira na situaciju jako brzo zaživjele i pronašle put do svojih malenih vlasnica.

Koja modna iznenađenja pripremate za novu sezonu?

Ako vam to sada otkrijem onda to neće biti iznenađenje. Ali stižu nove haljine, košulje, suknje, odijela i kaputi od predivnih materijala kao što su čipka, koža, svila, vuna. Cijela kolekcija je poprilično slojevita i obogaćena modnim dodacima koji su ručno rađeni.

Kako provodite slobodno vrijeme kojega je bilo napretek zadnih mjeseci?

Po prethodnim odgovorima može se zaključiti da sam nastojala imati što manje slobodnog vremena i da sam ga iskoristila najbolje što sam mogla. 

Čitam knjige, provodim više vremena u prirodi sa svojom ljubimicom Lottom, intenzivnije treniram. 

Što najradije darujete prijateljima, jesu li to možda Vaše kreacije?

Osobno jako volim iznenađenja, a još više volim druge iznenaditi i razveseliti pa tako osluškujem želje prijatelja. Volim personalizirane poklone koji nose svoju priču i ostaju vječne uspomene.  

Neke meni drage i bitne osobe u životu imaju Anovi kreacije koje nose njihova imena jer su mi upravo one bile inspiracija za iste i reakcije na te poklone su neopisive. 

Kako se nosite s kućanskim poslovima, imate li omiljene i mrske kućanske aktivnosti?

Nemam ni mrske ni omiljene kućanske poslove, volim da je uvijek sve uredno i  na svome mjestu, tako da održavam taj kontinuitet na dnevnoj razini. Iako sam u prethodnim mjesecima sa užitkom kuhala i pravila raznorazne slastice. U nedostatku posla sam bila kreativna u kuhinji. 

Što vas najbolje nasmije?

Moja obitelj, pas, prijatelji, zadovoljni kupci, kreacije,… 

Kako se opuštate, rješavate stresa, imate li svoju zen zonu?

Svaki dan nastojim imati određeno vrijeme samo za sebe u kojemu se isključim iz svega uz neku dobru knjigu. Nažalost, trenutno nije pogodno vrijeme za putovanja koja su inače moj najdraži način opuštanja, pa onda uz knjigu otputujem daleko u svojoj mašti. 

Da niste modna dizajnerica, kojim bi se poslom bavila?

S obzirom da sam završila ekonomski fakultet, jedino u čemu se mogu zamisliti osim modnog dizajna je marketing. Netko sam tko ne voli biti na jednom mjestu i volim da je sve u životu dinamično, zanimljivo, kreativno. Sretna sam i zahvalna što uistinu volim posao koji radim i maksimalno uživam u njemu.

Imati li neostvarenih želja? Što je presudno utjecalo da postanete modna dizajnerica?

Mislim da ih ima svatko, pa tako i ja, jer kad više ne bih imala želja nešto definitivno ne bi bilo u redu. Također, kroz odrastanje promjene se prioriteti pa budeš i sretan što su neke želje ostale neostvarene. No, neke životne situacije u ovoj godini naučile su me da je ipak najbitnije zdravlje jer kad smo zdravi onda možemo sve, pa tako i korak po korak ostvarivati sve svoje želje. 

Odmalena sam voljela modu i ona se nekako uvijek provlačila kroz moj život, tijekom studiranja svoj hobi sam pretvorila u vlastiti brend, a kada sam završila fakultet bila sam sigurna da je modni dizajn ono što želim raditi u životu. Tako sam spojila naučena znanja na fakultetu, kreativnost i svoju ljubav prema modi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.