Ivo Josipović pozvao Milanovića i Plenkovića da zajedno gledaju njegovu operu, još kad bi sjedili skupa u loži... - Kanal 5

Ivo Josipović pozvao Milanovića i Plenkovića da zajedno gledaju njegovu operu, još kad bi sjedili skupa u loži…

Bivši predsjednik Ivo Josipović bio je gost N1 televizije. Voditelju Igoru Bobiću otkrio je da je posljednjih mjeseci bio odsutan iz javnosti zato što je pisao operu. 

Predana je već i vježbaju je u HNK, a premijera se očekuje 22. travnja. Tema je ubojstvo Johna Lennona, legendarnog Beatlesa, koji je bio veliki pacifist i kojega je na kraju ubio čovjek koji ga je objašnjavao. Josipović je Igoru Bobiću rekao kako je oduvijek fasciniran likom Johna Lennona.

“Imao sam problem s libretom. S nekoliko književnika sam razgovarao o tome, ali nije im bio seksi Lennon”, ispričao je Josipović koji je libreto za svoju operu na kraju dobio u suradnji s profesoricom Marinom Biti iz Rijeke.

Dosta je naporno bilo “brušenje kraja”, kaže Josipović čija će opera biti dio stalnog repertoara HNK-a naredne sezone. “Ne bi bilo loše”, kaže na pitanje hoće li biti i svjetskih pozornica.

Josipović kaže kako bi volio da Milanović i Plenković dođu na premijeru njegove opere, a obojica su, kaže, pozvao. “Još kad bi sjedili skupa u loži…”, završava.

Leave a Comment

Your email address will not be published.