IVICA LOVRIĆ Odluku o obaveznom nošenju maski Jelena Pavičić Vukičević je povukla i preuzela vođenje stožera civilne zaštite - Kanal 5

IVICA LOVRIĆ Odluku o obaveznom nošenju maski Jelena Pavičić Vukičević je povukla i preuzela vođenje stožera civilne zaštite

Stožer civilne zaštite Grada Zagreba najprije je objavio kako će u Zagrebu biti obvezno nošenje maski na otvorenom, no potom je vršiteljica dužnosti gradonačelnice Jelena Pavičić Vukičević objavila na izvanrednoj press konferenciji da je preuzela upravljanje gradskim stožerom i ukinula odluku o obveznim maskama.

Ovu je situaciju s maskama u studiju N1 televizije komentirao gradski pročelnik za obrazovanje Ivica Lovrić te ustvrdio da je odluka o maskama bila neodgovorna pa odmah napominje da je kandidatkinja njegove stranke BM365 na predstojećim lokalnim izborima odmah riješila problem. 

“Neodgovorno je donijeti takvu odluku, a da najodgovornija osoba za upravljanje gradom takvo što ne zna. Sasvim sigurno je da ta odluka nije dobra i da ona nije potrebna u ovom trenutku kada su u pitanju epidemiološke mjere u Gradu Zagrebu. I zamjenica je donijela jedinu moguću odluku, a to je da preuzme sama vođenje Zagrebačkog stožera civilne zaštite i da povuče tu odluku”, objasnio je Lovrić.

Upitan tko je onda donio takvu odluku, koju je objavio Zvonimir Šostar, desetljećima odan Bandiću s kojim je bila i Jelena Pavičić Vukićević, Lovrić, koji je također desetljećima bio uz Bandića i Pavičić Vukićević, odgovara da je to – enigma. 

“Postoje neke informacije da je to bilo u dogovoru s članovima Nacionalnog stožera, a da gradski to samo predloži. Vidjeli smo da su se iz Nacionalnog stožera ogradili na neki način od te odluke. Ostat će pomalo i enigma tko je to i zašto donio.”

Lovrić je odbacio mogućnost da se takva mjera povukla zbog kampanje.

“Bilo bi vrlo neodgovorno kada bi se epidemiološke mjere donosile zbog kampanje. Opoziv mjera nije zbog kampanje, nego zato što to ometa normalan život grada i funkcioniranje građana. Ova sinoćnja odluka je samo odluka odgovorne gradonačelnice, a nije sigurno motivirana političkim razlozima”, odgovorio je Lovrić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.