IVICA LOVRIĆ Komemoracija za Milana Bandića: sutra u 11 sati u HNK, ispred videozid, svira Zagrebačka filharmonija - Kanal 5

IVICA LOVRIĆ Komemoracija za Milana Bandića: sutra u 11 sati u HNK, ispred videozid, svira Zagrebačka filharmonija

Pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za obrazovanje i kulturu Ivica Lovrić, iznio je detalje sutrašnje komemoracije za preminulog gradonačelnika Milana Bandića koja će se održati u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Komemoraciju će izravno prenositi HRT, a ispred zgrade zagrebačkog HNK bit će postavljen video zid, priopćili su iz Grada, a detaljnije je o tome govorio Lovrić.

”Bit će postavljen i video zid na trgu ispred, tako da svi koji žele mogu pratiti komemoraciju, a bit će i izravan prijenos na televiziji. Imat ćemo tri govornika. U ime Vlade će govoriti ministrica Nina Obuljen Koržinek i Ratko Maričić, dugogodišnji prijatelj i suradnika gospodina Bandića. Na kraju će govoriti Jelena Pavičić Vukičević.

Lovrić je otkrio je da će u u programu komemoracije svirati Zagrebačka filharmonija; ”Znamo da je gradonačelnik bio posebno vezan uz filharmoniju i bila mu je pri srcu. Sutra će mu filharmonija biti u prilici odati dug.”, kaže Lovrić.

Lovrić je komentirao činjenicu da premijer Andrej Plenković neće doći na komemoraciju. Kazao je da se Plenković danas upisao u knjigu žalosti i sastao s Jelenom Pavičić Vukičević. ”Koliko nam je kazao bit će na pogrebu. Sutra je na putu. Mislim da će dvoje ministara biti u izaslanstvu i to je primjereno.”, drži Lovrić.

Na pitanje hoće li obustavljeni pravosudni postupci protiv Milana Bandića biti teret gradskoj upravi, Lovrić kaže da je uvjeren da bi u svim procesima Bandić bio oslobođen.

Sprovod zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je u 66. godini u noći sa subote na nedjelju preminuo u KB-u Sveti Duh od srčanog udara održat će se u srijedu u 12 sati na Mirogoju. Bandić će biti pokopan odmah pored arkada.

Bit će pokopan odmah kraj arkada. Nismo mi to odlučivali, njegova žena je odlučila gdje će biti pokopan”, rekao je Indexu Pavle Kalinić, pročelnik Gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i prijatelj pokojnog Bandića.

Poslijepodne su se javili iz Grada Zagreba. Apeliraju da se, umjesto cvijeća i vijenaca, novac uplati u humanitarne svrhe.

“Građane molimo da umjesto kupovine cvijeća i svijeća, uplate donaciju Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelima od cerebrovaskularnih bolesti, čiji je zakladnik i upravitelj bio upravo gradonačelnik Bandić. Broj računa Zaklade je HR 7323600001101818176”, stoji u priopćenju iz Grada.

Iz Grada su građane koji će doći na komemoraciju i sprovod zamolili da se pridržavaju epidemioloških uputa Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Leave a Comment

Your email address will not be published.