Istra odlučila otvoriti terase ugostiteljskih objekata od 1. ožujka, zahtjev formalno poslali nacionalnom stožeru - Kanal 5

Istra odlučila otvoriti terase ugostiteljskih objekata od 1. ožujka, zahtjev formalno poslali nacionalnom stožeru

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac objasnio je za N1 televiziju zašto su odlučili zatražiti od Nacionalnog stožera civilne zaštite ranije otvaranje terasa ugostiteljskih objekata.

“Već 12 mjeseci donosimo odluke. Bile su teške, omogućile su da Istra dugo vremena bude zelena oaza na karti Europe. Sve smo odluke donosili jasno, utemeljene na struci. Sve smo komunicirali javno i vjerodostojno pa smo to napravili i danas”, rekao je Dino Kozlevac.

Komentirajući izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se radi o politikanstvu, dodao je:

“Ta apsolutno ne stoji jer brojke i stanje u Istri daju nam za pravo da smo na pravom putu, da su nam sve odluke ispravne koje nisu uvijek bile na istom hodogramu s Nacionalnim stožerom. Očekujem da bismo mogli ući u zeleno područje i to nam mogućava da procijenimo odluke.”

“Otvarali smo škole postepeno. Ne želimo akumulirati rizik naglim otvaranjem djelatnosti, nego to radimo postepeno, a u ponedjeljak će već sve biti otvoreno. Imamo odlučnu suradnju s cehom ugostitelja i utemeljeno na struci najavili smo da se predloži otvaranje terasa 1. ožujka. Dogovorili smo se da ćemo drugi tjedan donijeti odluku i zatražiti od Nacionalnog stožera da nam se ta odluka odobri. Očekujemo da se što prije provede u djelo, ako uđemo u zeleno”, dodao je Kozlevac.

Kozlevac smatra da se traženjem ništa ne mijenja:

“Nije loše pitati i tražiti. Imamo incidenciju 29 na 100.000 stanovnika i mislim da s punim pravom možemo zatražiti relaksaciju. Netko će drugi reći ne, ali mi smatramo da bi to moglo biti moguće.”

“Tamo gdje će biti sigurna sredina, zeleno područje, tu će i turisti dolaziti. Tek u ožujku bismo razmotrili ostale mjere. Najbolje poznajemo stanje na području županije, dosad nikad nismo bili u koliziji. Uvjeren sam da će suradnja s Nacionalnim stožerom biti kao do sada”, dodao je

Na pitanje o stranačkoj pripadnosti Kozlevac je rekao:

“U Stožeru, bar u užem krugu, nitko nije član nijedne stranke, pa ni ja. Radimo isključivo stručni posao, imamo sjajnu ekipu epidemiologa, sjajan ZJZ i mnoge odluke koje smo donosili, bile su besprijekorne. Nikad nam se nitko nije miješao u posao, imamo podršku vlasti. Rezultat je tu, ne vidim prijepora.”

Leave a Comment

Your email address will not be published.