Investitor u vjetroelektrane tvrdi da su ih Hrvatske šume ucijenile za 6 milijuna Kuna - Kanal 5

Investitor u vjetroelektrane tvrdi da su ih Hrvatske šume ucijenile za 6 milijuna Kuna

Oglasila se i tvrtka investitor u vjetroelektrane C.E.M.P. odbacivši, vezano uz uhićenja i spominjanje projekta vjetroelektrane Krš-Pađene, navode o bilo kakvim nezakonitim radnjama te tvrdi da to vrlo lako može dokazati iz postojeće dokumentacije pri svim nadležnim tijelima u tom projektu.

Tvrde da Hrvatske šume nisu pogodovale investitoru u tom projektu, nego da su im “svojim odlukama i radnjama činile izravnu financijsku štetu te onemogućavale provedbu projekta odgađanjem izdavanja uporabne dozvole te primopredaje izgrađenih šumskih putova”.

Investitori tvrde da su ih Hrvatske šume ucijenile

Tvrtka investitor tvrdi da su ih Hrvatske šume ucijenile. Kako su priopćili, C.E.M.P. je kao investitor u tom projektu izveo radove temeljem Ugovora o izgradnji i korištenju šumskih putova koji je potpisan s Hrvatskim šumama 4. travnja 2017. i po kojem je vlastitim sredstvima u roku godine dana morao izgraditi Hrvatskim šumama šumske puteve, predati ih Hrvatskim šumama te nakon toga plaćati naknadu za korištenje tih cesta gotovo milijun kuna godišnje, s tim da se u početku naknada kompenzira za uloženo u šumske ceste, a nakon toga plaća njihovo korištenje.

Investitor je, sukladno obavezi iz potpisanog ugovora, angažirao izvođače i izgradio ugovorene putove te platio gotovo 30 milijuna kuna, te tvrdi da su Hrvatske šume izvedene putove 18 mjeseci od završetka izbjegavale ih preuzeti bez ikakvog pojašnjenja, da bi tek nakon 18 mjeseci poslali procjenu vrijednosti radova na iznos od 9 milijuna kuna.

Tvrdi da imaju e-mail u kojemu su to i potvrdile, kao i činjenicu da su putevi izgrađeni, no unatoč tome odbijale su dostaviti zapisnike kojim bi se utvrdilo postojanje tražbine investitora od Hrvatskih šuma u tom iznosu.

Iz C.E.M.P.-a kažu i da su se Hrvatske šume pozivale i na nezakonite posebne uvjete da spriječe puštanje u rad vjetroelektrane koja je projekt od interesa za Republiku Hrvatsku, a sve s ciljem nezakonitog pritiska i ucjene, štoviše “ucijenile su investitora da plati iznos od preko 6 milijuna kuna na ime prava služnosti te odbile izvršiti prijeboj tražbina”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.