Imamo tri novoboljela, jedna osoba preminula, uskoro popuštaju mjere za vjenčanja, koncerte, festivale... - Kanal 5

Imamo tri novoboljela, jedna osoba preminula, uskoro popuštaju mjere za vjenčanja, koncerte, festivale…

Nacionalni stožer objavio je; broj novooboljelih u Hrvatskoj posljednja 24 sata je 3, novooboljeli su iz Osječko baranjske i Koprivničko križevačke županije. Jedna osoba je preminula, broj dosad preminulih u Hrvatskoj 97.

Nastavljaju se testiranja, do sada je testirano 58.091 osoba, od toga 1070 u posljednja 24 sata.

Nakon sastanaka s predstavnicima ugostiteljske i event industrije postignut je dogovor da će Hrvatski zavod za javno zdravstvo izraditi preporuke s epidemiološkim okvirom za održavanje privatnih i poslovnih catering okupljanja, uključujući i vjenčanja, proslave i domjenke, te djelatnosti startaju počevši od 27. svibnja 2020. godine.

Tijekom sljedećeg tjedna HZJZ će objaviti preporuke koje će detaljno opisati epidemiološki okvir za obavljanje rada u tim djelatnostima.

Od 27. svibnja 2020. predviđeno je da bi se u zatvorenim prostorima omogućilo 100 posjetitelja, a u vanjskim prostorima 300 posjetitelja, a daljnje brojke će ovisiti o epidemiološkoj situaciji. 

Sportska natjecanja na otvorenome bez publike uz epidemiološki okvir Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji će u međuvremenu biti objavljen omogućit će se od 30. svibnja 2020. godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.