Idu li sva djeca od ponedjeljka u školu ili ne idu? - Kanal 5

Idu li sva djeca od ponedjeljka u školu ili ne idu?

Svi sve znaju, niko ništa nezna! Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak je objavila kako su škole od ponedjeljka otvorene za svu djecu jer je epidemiološki okvir takav da sva djeca mogu u školu i za svu djecu mora biti mjesta u školama. 

“Sada su upute epidemiologa takve da kažu da su djeca jednako sigurna u školi kao i kod kuće. U vrijeme kada dijete možete povesti u igraonicu, na igralište, na svadbu od 300 gostiju, onda je sigurno da su i u školi.”, kazala je Divjak za RTL.

A na pitanje je li dolazak djece u školu od ponedjeljka obvezan, ministrica je odgovorila: “Kao što smo rekli, u ovo vrijeme kada vam svi stručnjaci kažu da je u školi sigurno, nema ministra obrazovanja, ravnatelja škole ili učitelja koji će reći drugačije. Da, djeci je sada mjesto u školama i moraju biti u školama”. 

Na otoku Braču još vlada posebno stanje.

Ministrica je nakon sjednice Vlade istaknula je kako je školska medicina potaknula upis učenika u prvi razred osnovne škole, ministarstvo je mijenjati pravilnik kako bi se produljilo vrijeme upisa.

Leave a Comment

Your email address will not be published.