HRVATSKE AUTOCESTE Nastavlja se izgradnja autoceste Zagreb-Sisak, koja će biti završena za 2 godine s cijenom izgradnje 300 milijuna kuna - Kanal 5

HRVATSKE AUTOCESTE Nastavlja se izgradnja autoceste Zagreb-Sisak, koja će biti završena za 2 godine s cijenom izgradnje 300 milijuna kuna

Današnjom objavom savjetovanja sa zainteresiranim gospodarskim subjektima i javnog natječaja za izvođače radova, koje je okončano 2. ožujka, Hrvatske autoceste su pokrenule aktivnosti za nastavak izgradnje autoceste Zagreb-Sisak, dionice od Lekenika do čvora Siska.

Stekli su se uvjeti za nastavak procesa i javni natječaj je objavljen 3. ožujka u Europskom oglasniku javne nabave i Elektroničkom oglasniku javne nabave.

Ukupna procijenjena vrijednost radova izgradnje i opremanja kompletne dionice autoceste od Lekenika do čvora Sisak iznosi 300 milijuna kuna, a planirani rok za izvođenje radova je dvije godine.

Hrvatska vlada je 4. veljače usvojila zaključak o dovršetku izgradnje autoceste A11 Zagreb – Sisak, dionice Lekenik – Sisak, dionice duge 10,9 kilometara i procijenjene vrijednosti 300 milijuna kuna, koja bi mogla biti gotova za dvije do dvije i pol godine.

Rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i otkup zemljišta na dionici Lekenik – Sisak su u tijeku (trošak se procjenjuje na 25 milijuna kuna), a javna nabava usluge nadzora nad radovima, procijenjene vrijednosti, 7,5 milijuna kuna, planirana je za travanj ove godine.

Leave a Comment

Your email address will not be published.