Hrvatska vojska besplatno izgradila parking samostanu u rodnom gradu ministra Marija Banožića - Kanal 5

Hrvatska vojska besplatno izgradila parking samostanu u rodnom gradu ministra Marija Banožića

Samostan Svetog Ante Padovanskog u Vinkovcima, inače rodnom gradu ministra obrane Marija Banožića, dobio je parking kojeg je besplatno izgradila – vojska.

“Trebali smo u stražnjem dijelu dvorišta napraviti prostor za naša dva automobila. Međutim, kako je tamo mali i skučen prostor i kako je trebalo ukloniti veliki betonski podest, tražili smo tko bi mogao izvesti te radove”, rekao je za Dnevnik Nove TV fra Miljenko Hontić.

Kako im je to bilo hitno, dodao je, a od postojećih tvrtki nisu mogli nikoga naći – dobili su informacije da Hrvatska vojska ima baš takve strojeve. “Kako u svom programu sudjeluju u pomoći civilnim strukturama uputili smo zamolbu prema Ministarstvu obrane i dobili odobrenje”, kazao je Hontić.

Potvrdili su to i u samom Ministarstvu. Kako navode, na zahtjev vinkovačkih franjevaca angažirali su pripadnike Gardijsko-oklopno mehanizirane brigade. Uvjet je, potpun, da se radovi obavljaju u vrijeme kada vojnici nisu na sanaciji potresa na Banovini.

Hontić se ne sjeća detalja, ali misli da su radili dva ili tri dana. U MORH-u tvrde drugačije i potvrđuju da im nisu naplatili troškove. Odluku o građevinskim radovima u samostanu u rodnim Vinkovcima donio je ministar obrane Mario Banožić. Još nedavno pitalo se Banožića za vojnu mehanizaciju u njegovoj izbornoj jedinici – za što ga je prozivao i predsjednik.

“Nikada! – Ni u županiji? To kad sam čuo, to je šok, i upravo iz tog razloga ćemo od ove godine ići jednim drugim modelom. Napravili smo tekst poziva za jedinice lokalne samouprave i objavit ćemo poziv – da se vidi tko prima i u kojoj vrijednosti”, rekao je ministar obrane Banožić prije desetak dana.

U Zakonu o obrani stoji da se na njih može računati ako je riječ o humanitarnim ili projektima od općeg interesa. I ne smiju narušavati načela slobodnog tržišnog natjecanja. MORH za Novu TV nije želio otkriti koliko je često vojska uskakala u Banožićevoj županiji i gdje sve u njegovom mandatu, ni koliko je to bio slučaj prije nego je preuzeo tu dužnost.

Leave a Comment

Your email address will not be published.