Hrvatska udruga poslodavaca zadovoljna mjerama Vlade, Glas poduzetnika razočaran - Kanal 5

Hrvatska udruga poslodavaca zadovoljna mjerama Vlade, Glas poduzetnika razočaran

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) podržava najavljene mjere gospodarstvu koje Vlada planira nakon lipnja za gospodarstvo. Tim mjerama je, kako se navodi u priopćenju HUP-a planirano osiguravanje likvidnih sredstva nužnih za poslovanje tvrtki i plaće radnika. Naime, predstavnici HUP-a jučer su održali sastanak s Vladom, a teme su bile očuvanje radnih mjesta, likvidna sredstava za pokretanje gospodarstva, domaća potrošnja i nezaustavljanje investicija, te značajnije okretanje domaćoj proizvodnji.

“Ulazimo u vrijeme kada svi mogu raditi i ostvarivati poslovnu aktivnost i u tom smjeru će, osim osiguranja radnih mjesta, glavni prioritet biti likvidnost. Nastavljamo razgovarati s Vladom o mjerama kako tu likvidnost ostvariti, kroz različite oblike jamstva države i EU fondove, te o nizu drugih prijedloga. Važna stavka je i pitanje povećanja potražnje kako bi poslodavci mogli nastaviti raditi i opstati”, poručila je u priopćenju predsjednica HUP-a Gordana Deranja. HUP će inzistirati da se nakon korona-krize nastavi s digitalizacijom državne javne uprave.

Razočarani su napustili jutrošnji sastanak predstavnici udruge Glas poduzetnika i Inicijative povremenog prijevoza putnika s predstavnicima Udruženja leasing društava, HANFE te Ministarstava mora, prometa i infrastrukture, turizma i financija, vezanog za nezavidnu situaciju u kojoj su se našli povremeni prijevoznici.

“Udruga Glas poduzetnika organizira prosvjed u četvrtak, 21. svibnja na Markovom trgu, kako kažu, prvi u nizu, a sve dok ne dođu do rješenja zadovoljavajućeg za sve uključene strane”.

Hrvoje Bujas je nakon sastanka novinarima izjavio kako su na sastanak došle samo tri leasing kuće te se zapitao gdje su ostale leasing kuće, žele li za par mjeseci imati tisuće autobusa, plovila, auta ispred svojih kuća?

“Pozivamo sve u četvrtak na Markov trg na prosvjed. Pozivamo i Plenkovića da bude hrabar i da se odazove pozivu Udruge Glas poduzetnika te da nam se pridruži na Markovom trgu u 13 sati u četvrtak”, poručio je Bujas.

Ministarstvo turizma već dva tjedna ne odgovara na njihove dopise i upite, to drže nedopustivim u Glasa poduzetnika.

Leave a Comment

Your email address will not be published.