Hrvatska prvi put u povijesti pobijedila Francusku reprezentaciju - Kanal 5

Hrvatska prvi put u povijesti pobijedila Francusku reprezentaciju

Hrvatska nogometna reprezentacija je u Parizu u četvrtom kolu Lige nacija golom Luke Modrića s 11 metara pobijedila aktualnog svjetskog prvaka Francusku.

Ovo je prva pobjeda Hrvatske nad Francuskom u povijesti. Hrvatska je zabila već u petoj minuti nakon što je Konate tijekom jednog dvoboja u skoku poslije kornera srušio Budimira. Nakon kratke intervencije VAR-sobe sudac je pokazao na bijelu točku. Luka Modrić je bio siguran.

Nakon toga uslijedio je očekivani pritisak Francuza, ali obrana na čelu sa Šutalom, Stanišićem, Erlićem i Juranovićem bila je  sigurna, a posebno je impresionirao vezni red s Lukom Modrićem koji je u prvih 45 minuta posve uspavao svjetske prvake. Mbappe je u prvih 45 minuta pokazao koliko je opasan, dok je Karim Benzema bio totalno odsječen i bez učinka. 

U nastavku je Francuska očekivano dominirala, ali obrana Hrvatske na čelu s Ivušićem je sve pritiske izdržala i prvi put u povijesti pobijedila je Francusku. Užitak je bilo gledati kako zrelo, pametno i mudro igraju mladi Erlić, Šutalo  i Stanišić. Bila je ovo jedna od najzrelijih i najboljih utakmica Hrvatske još od SP-a u Rusiji. Nakon četiri kola vodeća je Danska s devet bodova, Hrvatska ima sedam, Austrija četiri, a Francuska je na dnu sa svega dva boda. 

Hrvatska je napokon dočekala slavlje protiv Tricolora. Tek u desetom pokušaju ostvarili su prvu pobjedu nakon što je u dosadašnjih devet susreta Francuska slavila šest puta, dok su tri utakmice završile bez pobjednika.

Hrvatska nije mogla poželjeti bolje otvaranje na Stade de Franceu. Već u petoj minuti svjetski doprvak je poveo protiv svjetskog prvaka golom Luke Modrića iz jedanaesterca. Ibrahima Konate je nakon ubačaja iz kornera u svome petercu srušio Antu Budimira, a izraelski sudac Orel Grinfeld pokazao na bijelu točku. Situaciju je provjeravao VAR, ali nije bilo promjene odluke.

Mike Maignan je bio na lopti, ali mu je prošla kroz ruke i završila u mreži. Francuska je u nastavku poluvremena dominirala, ali bez velikih prilika. Hrvatska je odigrala vrlo disciplinirano i organizirano u obrani zaustavivši sve pokušaje Francuza, posebno dvojicu najopasnijih Karima Benzemu i Kyliana Mbappea.

Leave a Comment

Your email address will not be published.