HRABRI TELEFON Donirajte i pomozite da i dalje zvonimo - Kanal 5

HRABRI TELEFON Donirajte i pomozite da i dalje zvonimo

Povodom Međunarodnog dana savjetodavnih linija udruga Hrabri telefon započela je kampanju „Pomozite da Hrabri telefon i dalje zvoni“ kako bi osigurali dostupnost psihosocijalne podrške djeci, mladima i roditeljima kroz svoje savjetodavne kanale te pozivaju građane i tvrtke na donacije.

Potrebe udruge su oko 500.000 kuna godišnje za troškove, a dostupne usluge financiraju se isključivo putem natječaja za donacije i sponzorstva, priopćeno je u srijedu iz Udruge. 

Sredstva se prikupljaju putem web stranice Hrabrog telefona.

Savjetodavni kanali Hrabrog telefona mjesta su povjerenja i podrške u svim situacijama vezanim uz roditeljstvo i djetinjstvo. Često su i prvo mjesto na kojem se djeca povjere o svojim iskustvima i potraže savjet.

Samo jedan razgovor može biti dovoljan poticaj djeci, mladima i roditeljima da pronađu svoju unutarnju snagu i hrabrost promijeniti ono što ih muči, brine i uznemiruje, a svaka donacija omogućuje da Hrabri telefon i dalje zvoni.

Tijekom 2021. godine Hrabri telefon za djecu 116 111 najčešće je nazivan zbog traženja informacija u vezi različitih tema povezanih uz psihosocijalne teškoće i mentalno zdravlje, tema zlostavljanja i nasilja i obiteljskih odnosa. Kada je riječ o pozivima vezanim uz mentalno zdravlje, najveći broj ih je vezan uz suicidalnost, anksioznost, depresivnost, samoozljeđivanje, usamljenost, panični napadaji i ostalo.

Hrabri telefon za mame i tate 0800 0800 najčešće je tijekom 2021. zvonio zbog upita vezanih uz obiteljske odnose, teme zlostavljanja i nasilja, psihosocijalne poteškoće i mentalno zdravlje djece, kao i traženje općenitih informacija o raznim drugim temama. 

Hrabri telefon godišnje primi preko 4000 poziva, a zovu ga djeca, mladi i roditelji kako bi rekli ono o čemu ne mogu razgovarati s bližnjima. Samo jedan poziv nekome može spasiti život, a broj primljenih poziva godišnje govori koliko je ova linija potrebna.

Leave a Comment

Your email address will not be published.