Hoće li Capak dati ostavku ili biti smijenjen? Završio je u samoizolaciji jer se nije pridržavao epidemioloških mjera. - Kanal 5

Hoće li Capak dati ostavku ili biti smijenjen? Završio je u samoizolaciji jer se nije pridržavao epidemioloških mjera.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak je od jučer u samoizolaciji, testirao se na koronavirus, prvi nalaz je negativan. To je dobro.

Ravnatelj HZJZ-a je završio u samoizolaciji budući se nije pridržavao propisanih epidemioloških mjera te je u ponedjeljak bio na stručnoj konferenciji gdje je imao kontakt s osobom kojoj je potvrđen koronavirus, opušteno se družio, grlio i fotografirao. To nije dobro, nikako. 

Kao (ne)odgovorna osoba koja je jedna od ključnih osoba u nacionalnom stožeru za donošenje epidemioloških mjera ravnatelj HZJZ-a Capak se doveo u situaciju da treba i odgovarati za svoje neodgovorno ponašanje, nepridržavanje i vlastitih mjera koje su propisane, poput socijalne distance. Dakle, u javnosti se na konferenciji i drugim javnim skupovima nije pridržavao preporuka i mjera te se preopušteno družio s prisutnima na konferenciji.  

Capak se družio i grlio s prisutnima, a sve je vidjivo na fotografijama s konferencije koje su ovjavljene i putem društvenih mreža.

Kao odgovorna osoba ravnatelj Capak bi trebao podnijeti ostavku na mjesto, ako ne ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, onda bar na mješto člana Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu jer je svojim primjerom preopušteno se ponašajući prekršio propisane preporuke i mjere, a ne pridržavajući se vlastitih mjera ugrozio je sebe i niz ljudi s kojima je bio u kontaktu.

Foto: Facebook

Kakav je Capak primjer ostalim građanima, ako se ni sam ne pridržava propisanih mjera i preporuka?

Čovjek je društveno biće, ne može biti sam nego funcionira u zajednici, ali ako su epidemiološke mjere i preporuke zbog koronavirusa takve da se treba pridržavati socijalne distance i udaljenosti od 1,5 m te nošenje maskice, onda je najmanje što svi očekuju od onih koji potpisuju te stručne preporuke i mjere upravo to da se osobno pridržavaju istih ne samo u javnosti nego i privatnom životu.

Baš zato bi se sad za primjer svima i kao čin osobne odgovornosti gospodin Capak trebao povući iz nacioanlnog stožera, dati ostavku ili biti smijenjen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.