GRČKA Uhićene 94 osobe idu pred tužitelja - Kanal 5

GRČKA Uhićene 94 osobe idu pred tužitelja

Nogometaši Dinama i stručni stožer vratili su se sinoć u Zagreb. U Grčkoj je policija uhitila stotinjak osoba, većinom navijača iz Hrvatske. Pokrenuta je istraga o ubojstvu, ali i propustima grčke policije, koju su na dolazak navijača upozorile crnogorska i hrvatska policija.

Još pet hrvatskih huligana, za koje je utvrđeno da su sudjelovali u navijačkim neredima u ponedjeljak navečer u New Philadelphiji u kojem je život izgubio 29-godišnji Michalis Katsouris, uhićeno nakon što su ih uočili tijekom noći s utorka na srijedu lučki i policijski službenici u Thesprotiji.

Kako javlja ERT, petoricu Hrvata uočili su lučki stražari u luci Igoumenitsa dok su se pripremali za ukrcaj na brod za Italiju.


Petorica Hrvata su privedena u zgradu sjedišta policije u Tesprotiji, a istraga je pokazala da su sudjelovali u ubilačkom pohodu ispred stadiona AEK-a, prenosi grčki portal protothema.gr

U kontroli obavljenoj unutar luke nad osobama koje su namjeravale putovati brodom za luku Bari u Italiji, utvrđeno je da ne mogu opravdati razlog i trajanje boravka u zemlji, a uz to su izjavili da su bili na odmoru u Grčkoj i da se u svoju zemlju vraćaju bez ikakve prtljage.

Prema istim informacijama, kada se završi istraga za petoricu Hrvata, oni će posebnim transferom biti prebačeni u Atenu.

UEFA je nakon ovih događaja odgodila utakmicu 3. pretkola kvalifikacija Lige prvaka između AEK-a i Dinama i novi datum igranja je 19. kolovoza. Utakmica koja se trebala igrati u Zagrebu sljedeći tjedan 15. kolovoza, ostaje na rasporedu.

AEK i dalje traži da se utakmica otkaže.

Kako je moguće da nakon barbarskog ubojstva Michalisa od strane čopora huligana iz Hrvatske, AEK izlazi na teren i mora igrati protiv ove momčadi?, stoji u objavi na službenim stranicama atenskog kluba koji očito traži izbacivanje Dinama iz europskih natjecanja.

“Tko nas zapravo tjera da te utakmice igramo dok kaplje krv našeg ubijenog navijača i ostalih teško ozlijeđenih? Kad svi znaju da su oni koji su ovdje došli ubijati sastavni dio organizacije s kojom moramo igrati nogomet? Je li lobiranje Hrvata u kontekstu UEFA-e važnije od ljudskih života koje su ubojice oduzele? I zahtijeva li dobrobit europskog nogometa da naše igrače tjeramo da igraju nogomet u svojoj jazbini kao da se ništa nije dogodilo? Postoji samo jedan način: Trenutačna i stroga kazna odmah! Civilizirani europski nogometni svijet to čeka.”, zaključuje AEK ovu objavu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.