Gradi se novi stambeno poslovni objekt pored Trgovačkog centra Mall of Split - Kanal 5

Gradi se novi stambeno poslovni objekt pored Trgovačkog centra Mall of Split

Pored Trgovačkog centra Mall of Split gradi se, usprkos koronakrizi, novi stambeno poslovni objekt na osam katova i s tri podzemne etaže.

Projekt nosi naziv ‘Mejaši peti’ i imat će 62 stana, jedan poslovni prostor i ukupno 72 garažno parkirališna mjesta, a planirani rok završetka izgradnje je ljeto 2021. godine.

Arhitektonsko oblikovanje zgrade se temelji na autorskoj viziji oblikovanja prostora autorskog tima Tanja Baldasar Duka & Saša Bui.

Ovaj stambeno poslovni objekt je lociran na atraktivnoj lokaciji gradske četvrti Mejaši, u blizini svih važnih sadržaja poput škole, vrtića, prometnih komunikacija i trogovačkog centra te u središnjem dijelu građevinske parcele površine 1600 m2, a planirana je izgradnja garsonjera, jednosobnih, dvosobnih i trosobnih stanova. 

Cijena kvadrata stana je oko 2.500 eura, a obavezna je i kupnja garažnog mjesta, za koje će cijena biti povoljna.

Kako doznajemo od investitora Kristijana Gele, inače poduzetnika koji je investitor više projekata od kojih je i jedan od najvećih u Splitu i regiji, a to je Trgovački centar Mall of Split, ova nova investicija i projekt početak su investicijskog ciklusa i gradnje nekoliko projekata.

Prema riječima Gele, s ovim se atraktivnim stambenim projektom startalo u ciklus investija i gradnje tijekom sljedećih nekoliko godina, a slijedi izgradnja dodatnih stambenih jedinica te jedan poslovni neboder, atraktivni poslovni prostori za unaprije poznate kupce i zakupce, dom za osobe starije životne dobi i hotel. Gelo ističe kako su njegovi novi projekti i gradnja vrlo važni za društvenu zajednicu i Grad Split jer se ostvaruju značajni prihodi za gradski proračun te nova zapošljavanja, a posebno sad zbog korona pandemije i smanjenja svih gospodarskih aktivnosti.

Samo je od izgradnje Trgovačkog centra Mall of Split, splitski gradski proračun uprihodio je više od 100 milijuna kuna, ali i oko sedam milijuna novih prihoda ostvaruje od komunalne naknade svake godine.

No vratimo se projektu ‘Mejaši peti’, svi stanovi u prizemlju koncipirani su tako da imaju privatni vanjski prostor koji je ograđen zidom i zelenilom u odnosu na ostale kolno-pješačke površine na parceli. Na ostalih osam etaža smještene su stambene jedinice koje svojom površinom variraju od garsonijera do četverosobnih stanova. 

Svi stanovi imaju balkone koji okružuju čitav parametar zgrade u nepravilnom obliku te se pročelje građevine kontinuirano mijenja ovisno o kutu gledanja promatrača. Katnost zgrade je tri podzemne parking etaže, prizemlje i 8 katova s ravnim krovom. Vanjskim uređenjem terena planira se oblikovanje travnjaka te sadnja mediteranskih stabala i grmova kako bi se dobili što bolji uvjeti života u novoj stambenoj zgradi i obogatilo uređenje ovog dijela grada.

Leave a Comment

Your email address will not be published.