GRAĐEVINARI PREVARANTI Zadarski građevinar postao serijski prevarant, neke oštetio i za 10.000 eura, a varao na prostoru dvije županije - Kanal 5

GRAĐEVINARI PREVARANTI Zadarski građevinar postao serijski prevarant, neke oštetio i za 10.000 eura, a varao na prostoru dvije županije

Sve je počelo u studenom prošle godine, a ugovarao je razne građevinske radove, žbukanje, adaptacije stana, objavio je Danas.hr.

Zato što je ugovarao građevinske radove, iste naplaćivao pa ih nikada nije odradio, uhićen je 46-godišnjak, prema objavi PU zadarske koja je utvrdila da je muškarac istom metodom varao u dvije županije.

Naime, na zadarskom je području krajem prošle godine dogovorio građevinske radove s 81-godišnjom vlasnicom kuće, ali kako ih nikad nije obavio tražila je povrat novca. Dio je vratio, ali 530 eura zadržao.

Onda je idućeg mjeseca prevario vlasnika stana kojem je trebao adaptirati stan, ali učinio je to djelomično i nije htio vratiti novac. Oštetio ga je za 4000 eura.

Ove je godine potom dogovorio građevinske radove u vrijednosti od tisuću eura, ali ih nikad nije ni započeo.

S druge strane, na području PU šibensko-kninske, a očito i početkom svoje karijere prevaranta, u studenom 2022. godine u Tribunju je dogovorio izgradnju zida za 2000 eura, potom u prosincu u Rogoznici žbukanje unutrašnjih i vanjskih zidova za 1.529 eura, ali niti jedni radovi nisu ni započeti, niti na kasnije pozive odrađeni.

Uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

Leave a Comment

Your email address will not be published.