Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna - Kanal 5

Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna

Prijave za novi Startup Factory su otvorene, a Grad Zagreb za razvoj inovativnih tehnoloških proizvoda osigurao 800.000 kuna.

Od Europe do Izraela ZICER je prepoznat kao jedan od najboljih svjetskih inovacijskih ekosustava, a Startup Factory kao akcelerator koji stvara tržišno održive startupove. 

O tome govori i 76 timova kojima je Startup Factory bio odskočna daska za ulazak u svijet inovativnog poduzetništva.

Prijave su otvorene su do 14. listopada 2021. godine. Program Startup Factory ubrzava razvoj tehnološki orijentiranih timova i startupova. Pomaže u validaciji, izlasku na tržište i pristupanju prvim kupcima i ulagačima. Sudionicima osigurava jaku edukacijsku, mentorsku, promocijsku i infrastrukturnu podršku. Ovaj program omogućuje pristup najvećoj startup zajednici na našim prostorima. 

Program je intenzivan i natjecateljskog je karaktera. Svi izabrani sudionici dobit će znanje kroz radionice, predavanja i mentoriranje, a najbolji i financijsku podršku Grada Zagreba iz ukupnog fonda od 800.000 kuna.

Tko se, do kada i kako može prijaviti?

Prijaviti se mogu timovi ili novi startupovi koji razvijaju visokotehnološka rješenja i okupljaju od dvoje do sedmero članova komplementarnih znanja. Prihvatljiva su sva inovativna i disruptivna tehnološka rješenja, a glavna preporučena područja su zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost i kibernetička sigurnost, hrana i bio-ekonomija, edukacija, robotika, fintech, turizam i umjetna inteligencija.

„Prije šest godina pokrenuli smo prvi predakceleracijski program u Hrvatskoj. Startup Factory do sada je uspješno prošlo 76 timova. Najboljih 28 startupova ostvarilo je i bespovratnu financijsku podršku za razvoj tehnoloških proizvoda u iznosu većem od 3,5 milijuna kuna. Intenzivna podrška koju kroz ovaj program pružamo budućim startupovima osigurava napredak u kratkom vremenu. Program je takav da zahtijeva brze i konkretne rezultate. Više od 90% startupova koji su prošli program uspješno posluju. Za njih je Hrvatska malo tržište. Oni osvajaju svijet.“, kaže Frane Šesnić, direktor ZICER-a i inicijator Startup Factoryja.

„Zagreb i Hrvatska imaju obrazovane, vrijedne i pametne ljude koji su pokazali kako proizvode koje razvijaju lokalno uspješno monetiziraju na globalnoj razini. Priliku za lakši razvoj sada dajemo novoj generaciji koja ima tehnološku ideju, ali joj nedostaje poduzetničkih kompetencija i financijskih sredstava za brži razvoj. Ove godine Grad Zagreb će kroz Startup Factory program dodijeliti 800.000 kuna najuspješnijim timovima. Pozivam sve s jakom ambicijom i voljom za rad da se prijave u program koji će im otvoriti vrata startup uspjeha.”– govori  Tomislav Tomašević, gradonačelnik Grada Zagreba.

Leave a Comment

Your email address will not be published.