Grad Zagreb objavio natječaj za potpore obrtnicima - Kanal 5

Grad Zagreb objavio natječaj za potpore obrtnicima

U cilju očuvanja obrtništva i obrtničkih djelatnosti Grad Zagreb je objavio Natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti, kojeg su danas na konferenciji za medije u Obrtničkoj komori Zagreb, a u društvu predstavnika komore i udruženja obrtnika, predstavili gradonačelnik Milan Bandić i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Mirka Jozić.

“Zagreba ne bi bilo bez zagrebačkih obrtnika, deficitarnih i tradicijskih zanata, a zagrebačkih obrtnika ne bi bilo bez Zagreba i zato upravo ovaj Natječaj ima posebnu težinu. Da trend povećanja obrta nastavimo i dalje”, rekao je gradonačelnik Bandić. 

Pročelnica Mirka Jozić je objasnila kako ovim natječajem obrtnici mogu dobiti od 10.000,00 do 30.000,00 kuna za nabavu opreme, uređenje prostora, edukaciju te promociju. Za tu je svrhu u Proračunu Grada Zagreba za 2021. osigurano gotovo 17 milijuna kuna.

Kroz ovu mjeru je od 2004. pa do sada dodijeljeno više od 8.500 potpora u iznosu od 120,1 milijuna kuna čime je velikom broju obrtničkih radionica omogućen opstanak i zadržavanje zaposlenih. Time se također omogućuje i prijenos obrtničkih znanja i vještina na nove generacije.

Grad Zagreb je i u ovim izazovnim vremenima s obzirom na situaciju uzrokovanu koronavirusom COVID-19 ali i posljedicama potresa koji je pogodio Zagreb, stao uz svoje obrtnike i poduzetnike te poduzeo niz mjera i aktivnosti kako bi im se pomoglo da lakše prevladaju nastalu situaciju.

Programi potpore obrtnicima rezultirali su većim brojem poduzetnika i obrtnika u Gradu Zagrebu, kao i boljim financijskim rezultatima. Unatoč nepovoljnoj gospodarskoj situaciji Zagreb i nadalje bilježi rast broja obrta o čemu govori podatak da je krajem 2020. u Zagrebu poslovalo 17.762 obrta, odnosno 823 obrta ili 4,9 % više u odnosu na kraj 2019.

Leave a Comment

Your email address will not be published.