Grad Zagreb nastavit će financijski podržavati udrugu Ženska pomoć sada - Kanal 5

Grad Zagreb nastavit će financijski podržavati udrugu Ženska pomoć sada

Grad Zagreb objavio je da će nastaviti financijski podržavati rad udruge Ženska pomoć sada – SOS telefon za žene i djecu žrtve nasilja, a kojoj je zbog manjka financija prijetilo zatvaranje, budući na javnom natječaju Grada nije ispunila zadane formalne uvjete. 

Pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić u objavi je naglasila kako je riječ o udruzi koja je dugogodišnji partner Gradu i pružatelj socijalnih usluga, čije je djelovanje Grad od 2007. do danas podržao s više od dva i pol milijuna kuna ili oko 180.000 kuna godišnje. 

Udruga Ženska pomoć na natječaju nije formalno zadovoljila uvjete mada nisu bili u pitanju nikakvi odatni i posebni uvjeti u odnosu na ranije te su ih druge prijavljene udruge ispunile. Ovoj se udruzi dogodila omaška koja je prihvaćena opravdanom i pronađen je drugi način kojim je formalno pravno moguće financiranje djelovanja udruge.

“No, bez obzira na to, a budući da Grad financira na dvije razine – ili natječajem ili javnim pozivom – udruga je prošle godine financirana u iznosu od 185.000 kuna za rad savjetovališta i skloništa. Ove godine također se dogodilo da na natječaju nisu zadovoljeni formalni uvjeti nego je ponovno upućena na javni poziv. Drugim riječima, a naše strane udruga nije zadovoljila, ali postoje mehanizmi i mi ćemo njihove zahtjeve na način na koji smo to radili svake godine i zadovoljiti”, poručila je pročelnica Galić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.