Gordan Jandroković: Stier je prepoznatljiv, ima svoje stavove, bit će sigurno na listi, gospodin Brkić vjerojatno neće biti na listi, ovo su izbori između Plenkovića i Bernardića - Kanal 5

Gordan Jandroković: Stier je prepoznatljiv, ima svoje stavove, bit će sigurno na listi, gospodin Brkić vjerojatno neće biti na listi, ovo su izbori između Plenkovića i Bernardića

Nositelj HDZ-ove liste u 2. izbornoj jedinici i aktualni predsjednik Hrvatskog sabora, Gordan Jandroković, gostovao je u studiju N1 televizije te rekao da im je cilj ostvariti relativnu pobjedu.

Prema Jandrokoviću ovo su izbori na kojima se bira između Davora Bernardića i Andreja Plenkovića.

Gordan Jandroković je potvrdio da će Davor Ivo Stier sigurno biti na listi, dok Milijan Brkić neće.

“Stier je prepoznatljiv, ima svoje stavove, bit će sigurno na listi. Gospodin Brkić vjerojatno neće biti na listi”.

Jandroković smatra da je važno ići na izbore s najjačim kandidatima. Komentirajući kandidate koji su svojedobno na listi HDZ-a ušli u Sabor, ali se potom priključili drugoj političkoj opciji ili odlučili “ići samostalno”, rekao je da ovog puta nema dileme i da će svi u Saboru “pripomoći da Vlada može kvalitetno raditi svoj posao”.

Jandroković je naglasio da su mu ovo šesti parlamentarni izbori te da ulazi u njih miran;

“Bio sam predsjednik Hrvatskog sabora, spreman sam za političku borbu. Iznenadio sam se kad sam vidio da je u drugu izbornu jedinicu došao g. Škoro, ali vjerojatno ga je respekt prema Andreju Plenkoviću doveo da se suoči s glavnim tajnikom HDZ-a. Siguran sam da se neće provesti kako očekuje. Vjerujem da ćemo ponovno biti pobjednici u 2. izbornoj jedinici.”

“SDP ide u dugačkoj kobasičarskoj koaliciji, ta koalicija ne može biti funkcionalna nakon završetka izbora, devet stranaka plus koalicijski partneri. To je očito želja Davora Bernardića da spasi samoga sebe ne birajući cijenu koju mora platiti. To je disfunkcionalna koalicija koja ne može osigurati političku stabilnost ni sigurnost za zemlju.”

“Ovo su izbori gdje se bira između Davora Bernardića i Andreja Plenkovića, između čovjeka koji se dokazao, imao izvrsne rezultate kao predsjednik Vlade, i u zdravstvenom smislu i u sigurnosnom, i u ekonomskom. S jedne strane je čovjek koji jamči sigurnost i nastavak takvog puta i imate Davora Bernardića koji je eksperiment za koji ne znamo što se iza njega krije, što može ponuditi, njegov autoritet je slab.”, rekao je Jandroković.

Istaknuo je da je u HDZ-u od 1992. i dodao vezano uz prošlost Miroslava Škore:

“Čvrsto stojim na vrijednostima i pozicijama HDZ-a. Čitam oko Škore da je u 80-tima bio istaknuti član omladine, pa onda nije ni bio u Hrvatskoj, pa je dio političke karijere proveo u HDZ-u sudjelujući je u kampanjama. Ako je cijeli program utemeljen na tome da si bolji od drugih, ako netko ekskluzivno zagovara vrijednosti i prigovara drugima da nisu dovoljno dobri u tome, onda se analizira što je čovjek radio i vidi se da nema toliko dosljednosti, da ima rupa u karijernom putu i zato su ljudi kritični, ali to je objektivno.”

U postizbornim koalicijama rekao je da će gledati tri važna kriterija – tko ima koliko političke snage, tko je svjetonazorski i programski prihvatljiv, te odgovornost za upravljanje Hrvatskom. Dodao je da se sigurno neće niti u jednoj opciji dogoditi da Plenković ne bude premijer ako HDZ dobije povjerenje za slaganje Vlade.

Ponosan je, kaže, što je svoju političku karijeru vezao uz jednu političku opciju, pa se osvrnuo na raspravu s Ninom Raspudićem:

“Nemam idole, razborit sam, ta vrsta difamacije od Raspudića je prvo neistinita. On je pet godina pisao o meni na taj način i nikad nisam reagirao, ali kad uđeš u političku arenu, onda moram odgovoriti. To je bilo ispod svake razine i netočno. Moji suradnici će reći kako funkcioniram. Kad bih bio takav, ne bih ovako bio uspješan politički. To je isto kao što se dogodilo Škori, kad propovijedaš određene vrijednosti, moraš ih i u svom životu svjedočiti. Kad me netko prozove s visoke moralne pozicije na ružan način, izbjegavam grube riječi, nekad mi pobjegne, ali mi bude žao. Nisam govorio o drugima nego o sebi.”

Dodao je još da je HNS bio korektan u ove tri i pol godine i da su dobro surađivali: “Vidjet ćemo kad završe izbori, ako će imati određen broj mandata, s njima ćemo sasvim sigurno razgovarati.”

Ovo su izbori između Plenkovića i Bernardića, između sigurnosti i eksperimenta, ponovio je i rekao da bi htio ostati u Hrvatskom saboru te da se ne vidi u izvršnoj vlasti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.