Glavni tajnik SDP-a Vukas o Plenkoviću: ''Bahat je, napuhao se, šepurio... Pitam se je li pri zdravoj svijesti, to ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako.'' - Kanal 5

Glavni tajnik SDP-a Vukas o Plenkoviću: ”Bahat je, napuhao se, šepurio… Pitam se je li pri zdravoj svijesti, to ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako.”

SDP je održao izvanrednu konferenciju za medije o zdravstvenoj i sigurnosnoj situaciji u Hrvatskoj. Na konferenciji je trebao govoriti potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić, ali je zbog kontakta sa zaraženim kolegom samoinicijativno u samoizolaciji.

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas izjavio je na konferenciji kako time žele pokazati da im nisu važni mandati, već sigurnost i zdravlje građana. Vukas je naglasio da zadarski teniski turnir nisu organizirali samo Novak Đoković i Goran Ivanišević već se radilo po uputama MUP-a te je i država odgovorna za propuste.

”Primjer Plenkovića koji ne želi otići u samoizolaciju ne znamo što želi pokazati… Prije je svaki kontakt išao u izolaciju. Plenković iz svoje bahatosti ne želi ići i bori se da pod svaku cijenu zadrži vlast.”, rekao je Vukas.

”Napuhao se, šepurio i samo još helikopterom ne leti po Hrvatskoj. Pitam se je li pri zdravoj svijesti, to ni u vrijeme Sanadera nije bilo tako’.’, komentirao je Vukas premijera.

Bernardić nije bio u kontaktu ni sa zaraženim Friganovićem ni s Ostojićem. ”Da je bio, išao bi u samoizolaciju.”, rekao je Vukas te dodao da će se predsjednik SDP-a Davor Bernardić obratiti javnosti i obavijestiti kako će nastaviti izbornu kampanju.

Joško Markić rekao je da nitko ne smije ugroziti zdravlje građana, a koordinator SDP-ovih javnozdravstvenih politika Saša Srića da se Ostojić pokazao kao odgovoran čovjek i SDP kao odgovorna stranka.

Potpredsjednik SDP-a Boris Lalovac izjavio je da se najugroženijim skupinama ljudi preraspodjelom u proračunu trebalo osigurati zaštitnu opremu. ”To će umirovljenike doći više nego režije.”, rekao je Lalovac.

Leave a Comment

Your email address will not be published.