Glasnogovornik slovenske vlade stanje s koronavirusom nazvao dramatičnim, od četvrtka Hrvatska na 'crvenoj listi' - Kanal 5

Glasnogovornik slovenske vlade stanje s koronavirusom nazvao dramatičnim, od četvrtka Hrvatska na ‘crvenoj listi’

Slovenski epidemiolozi smatraju Hrvatsku glavnim izvorom uvoza koronavirusa u Sloveniju, a da bi se epidemiološka situacija mogla popraviti tek kroz “dva ili tri tjedna”. Toliko bi trebalo da se Hrvatska s crvene vrati na žutu ili zelenu listu, izjavio je glasnogovornik slovenske vlade Jelko Kacin.

Slovenska vlada će u četvrtak službeno Hrvatsku staviti na svoju “crvenu listu” epidemiološki nesigurnih država, a Jelko Kacin je pozvao slovenske turiste i vlasnike nekretnina u Hrvatskoj da se što prije vraće kući.

Slovenci koji su na odmoru u Hrvatskoj, ukoliko nakon povratka žele izbjeći obvezujuću karantenu od 14 dana, moraju se vratiti najkasnije do kraja tjedna. Ovisno o gužvi na graničnim prijelazima, rok će se eventualno produljiti do ponedjeljka.

Glasnogovornik slovenske vlade Kacin tvrdi da Hrvatska “ne kontrolira situaciju” i da će se pojaviti teškoće u hrvatskom zdravstvenom sustavu.

Leave a Comment

Your email address will not be published.