GLAS PODUZETNIKA Na prosvjedu u Zagrebu nekoliko tisuća poduzetnika i građana - Kanal 5

GLAS PODUZETNIKA Na prosvjedu u Zagrebu nekoliko tisuća poduzetnika i građana

Udruga Glas poduzetnika je organizirla prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.

Ispred Udruge ugostitelja na prosvjedu je Marin Medak poručio:

“Ne želim živjeti u državi koji se boji reći da želi raditi. Sv se moraju zapitati koga i čega se bojimo. Nije problem što smo zatvoreni, ali to se treba adekvatno platiti. A ne da se laže javnost da je dovoljno izdvojeno. Nedostaje još 50% bilance. Žalosno je da moramo prosvjedovati da bismo se izborili za legitimno pravo. Ovaj način nije ispravan. Mi nismo građani trećeg reda.”

Predsjednik UGP-a Hrvoje Bujas je pozitivan na koronavirus te nije osobno prisutan na prosvjedu, no predstavnik Udruge glas poduzetnika Dražen Orešanin je u svom govoru istaknuo:

“Hvala svima što ste došli. Akcija je usmjerena prema mjerama. Mislimo da su diskriminatorne, tražimo pravilno obeštećenje za pogođene djelatnosti i smatramo da bi država redovitije trebala podmirivati minimalne plaće. Osigurali su pomoć zaposlenima, a nisu pomogli poduzetnicima da opstanu kroz nadoknadu štete i osiguravanje kreditnih linija za llikvidnost”, rekao je Oreščanin.

Prosvjedu se pridružio i vlasnik teretane koju je inspekcija zapečatila, a njega policija privela uz prijavu jer je otvorio teretanu usprkos mjerama civilne zaštite, Andrija Klarić:

“Prvi put sam završio u pritvoru i imao lisice na sebi. Nije ugodno, kćer je to gledala kako joj tatu vode u pritvor. Spominju dvije godine zatvora. Uglavnom, policajci su bili super. Pozitivni, pametni, čitaju, vide besmisao toga što rade. Zaključak je bio kad su to napisali: ‘Ti si heroj a ne zločinac’. Svima je jasno da je to bilo besmisleno. Šest sati smo čekali inspektore državne, i oni su napravili svoj dio posla. Molio sam da mi ne zatvore jer u teretani držim online treninge. Pročitali su mi odluku stožera da se djelatnost vježbanja u zatvorenom zabranjuje. Rekao sam da nije online zabranjeno, a ona mi je rekla da ono što nije izričito spomenuto – zabranjeno. I vidim da ona to piše, a suze joj idu na oči”, rekao je Klarić.

Leave a Comment

Your email address will not be published.