GLAS PODUZETNIKA Ugostitelji i poduzetnici bijesni u objavama na društvenim mrežama zbog najavljenih mjera popuštanja - Kanal 5

GLAS PODUZETNIKA Ugostitelji i poduzetnici bijesni u objavama na društvenim mrežama zbog najavljenih mjera popuštanja

Hrvatska vlada je objavila koje će mjere popustiti od 1. veljače, a među popuštanjima nisu, unatoč očekivanjima, i mjere popuštanja za ugostitelje, restorane i kafiće.

Dakle, ipak neće biti otvorene terase, a niti će se omogućiti karićima opcija prodaje kave za van.

Jednako tako neće se dopustiti ni rad teretanama.

“Čekali smo i dočekali odluku Vlade o popuštanju Mjera, tresla se brda, a rodilo se jedno veliko ništa! Sama odluka je katastrofalna i diskriminatorna, pa tako jedni mogu prodavati kavu (pekare npr.), a drugi koji imaju MTU, i potrebne dozvole – ne mogu! UGP ce se konzultirati sa svim neovisnim Udrugama koje podržavaju nas rad, neovisnim Inicijativama, kao i sa svima vama, našim članovima, gledamo se danas u liveu u 17 h, također imamo dosta opcija djelovanja od tužbi do građnskog neposluha, i sve su opcije otvorene.”, objavio je na Facebooku Hrvoje Bujas iz Glasa poduzetnika.

Nacionalna udruga ugostitelja je reagirala na odluku vlade;

“Stožer je donio takvu odluku jer smatra da to nije epidemiološki ispravno, zbog toga što potiče okupljanje i zadržavanje. Nadalje, zaključeno je da zbog činjenice što nismo uspjeli stvoriti kolektivnu svijest o poštivanju mjera ugostitelji ne mogu raditi jer njihov posao nije čista prodaja asortimana nego i osobna sreća i zadovoljstvo pojedinca.

Smatramo da Stožer nema stvarnu sliku stanja na terenu i zatražili smo hitni sastanak u vezi s tim. Držimo da ova odluka nije osobito mudra, ali svatko bira svoj put u smjeru borbe protiv pandemije. Poštujemo odluke, ali dok u isto vrijeme nemamo adekvatno provedivu financijsku pomoć, nije očekivano da ćemo se prestati boriti za pravedni balans između poštivanja epidemioloških mjera i financijske štete koju ono nosi.”.

U svojim reakcijama dio ogorčenih ugostitelja je najavio otvaranje svojih objekata 1. veljače.

Leave a Comment

Your email address will not be published.