GLAS PODUZETNIKA Otvoren račun za pomoć stradalima "Svaka kuna bit će vidljiva" - Kanal 5

GLAS PODUZETNIKA Otvoren račun za pomoć stradalima “Svaka kuna bit će vidljiva”

Udruga Glas poduzetnika u ime svih svojih članova želi izraziti duboko žaljenje i izraziti sućut obiteljima svih poginulih.

Ekonomist Vuk Vukovića iz Glasa poduzetnika na Facebooku je uz vijest o otvaranju računa za donacije napisao: “Poziv na donacije, uz opis na što će se sve potrošiti. I budite sigurni da će se vidjeti svaka kuna na što se potrošilo”.

“Svim ozlijeđenim građanima želimo što brži oporavak i povratak u krug svojih najmilijih. Ovu priliku želimo iskoristiti da se zahvalimo hitnim službama, HGSS-u, volonterima, Hrvatskom Crvenom križu te svim građanima koji su nesebično i solidarno postupili prema građanima Sisačko-moslavačke županije.

Ponosimo se svojim članovima koji su se tijekom ovih dana stavili na raspolaganje i koji su željeli pomoći u ovoj teškoj situaciji na sve načine. Danas smo otvorili fond za donacije, prema želji naših članova, kako bismo novčanim sredstvima pomogli u osiguravanju smještaja za one bez doma te u obnovi oštećenih i uništenih stambenih objekata”, objavili su iz Udruge.

“S prikupljenim sredstvima planiramo kupiti stambene kontejnere, grijalice i ostalu opremu te građevinski materijal. Sredstva ćemo prikupljati sve do kraja veljače kako bismo pomogli što većem broju građana.

UGP će transparentno objavljivati tijek donacija, kao i račune koji će potvrditi u što su se donirana sredstva uložila. Prioritet nam je osigurati građanima Petrinje, Gline, Siska i okolnih mjesta krov nad glavom u ovim zimskim mjesecima”.

“Pozivamo sve one koji žele i mogu pomoći stradalima novčanom donacijom, da donacije uplate na sljedeći račun:

HR6523600001502851531
Opis plaćanja: Humanitarna akcija
Model: HR99 Banka: ZAGREBAČKA BANKA d.d.

Za uplate iz inozemstva: UDRUGA GLAS PODUZETNIKA PAVLETIĆEVA 1 10000 ZAGREB
SWIFT: ZABAHR2X IBAN: HR6523600001502851531
Opis plaćanja: HUMANITARNA AKCIJA Banka: ZAGREBAČKA BANKA D.D.

Dodajemo, također, kako smo jučer poslali dopis Vladi Republike Hrvatske i Ministarstvu financija u kojemu smo tražili izmjene odluka kojima bi se uredili porezno priznati rashodi i na taj način maknula porezna opterećenja na donacije. Također, tražili smo da se donatori roba oslobode od plaćanja PDV-a na donacije. Želimo da poduzetnici sa što više sredstava pomognu građanima Sisačko-moslavačke županije.

Ovo smo zatražili zbog svih onih koji su pokazali solidarnost, koji nesebično pomažu i doniraju robu te novčana sredstva, unatoč teškoj financijskoj situaciji uslijed korona krize, u kojoj se nalazi većina građana Republike Hrvatske. Također, želimo podsjetiti i na činjenicu da su mnogobrojnim poduzetnicima s područja Sisačko-moslavačke županije uništeni objekti.

Ovim putem apeliramo na Vladu Republike Hrvatske da se odgodi plaćanje poreza na dohodak, doprinosa i PDV-a na neko vrijeme, kako bi se pogođeni poduzetnici mogli oporaviti i preusmjeriti sredstva u obnovu objekata.”, zaključuju iz UGP-a.

Leave a Comment

Your email address will not be published.