GARI KASPAROV Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu, evo što treba napraviti - Kanal 5

GARI KASPAROV Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu, evo što treba napraviti

Gari Kasparov, šahovski velemajstor i prodemokratski aktivist te jedan od predvodnika ruske oporbe napisao je danas na Twitteru koje poteze bi Zapad trebao povući kako bi zaustavio Putina.

“U redu, nakon što su godinama ignorirali moja upozorenja i nakon što sada cijeli dan slušam kako sam bio u pravu, ponovit ću ono što sam rekao 2014.:

Prestanite mi govoriti da sam bio u pravu i slušajte što sada predlažem. Odmah dajte Ukrajini vojnu podršku. Dajte im sve oružje, obavještajne informacije. Financijski uništite Putinov ratni stroj. Zamrznite i zaplijenite ruske financije te financije njega i njegove bande. Izbacite Rusiju iz svake međunarodne i financijske institucije. PACE, Interpol itd.”

“Opozovite sve veleposlanike iz Rusije. Nema smisla više u razgovorima. Nova usuglašena poruka treba glasiti – zaustavite napad ili ćete biti potpuno izolirani. Zabranite sve elemente Putinovog globalnog propagandnog stroja. Isključite ih, ugasite, pošaljite kući. Prestanite pomagati diktatoru u širenju laži i mržnje”, navodi Gari Kasparov na Twiteru.

“Razotkrijte Putinove lakeje u svijetu. Ako Schröder i njemu slični nastave raditi za Putina, podignite tužbu. Pitajte vlasnike i oglašivače mreža, poput Carlsona, koji daju prostor Putinu zašto to dopuštaju”, kaže Kasparov.

“Nađite zamjenu za rusku naftu i plin. Pritisnite OPEC, povećajte proizvodnju, ponovno otvorite Keystone. Ne možete spasiti planet ako ne spasite ljude na njemu. Priznajte da će biti troškova, žrtava. Dugo smo čekali, cijena je visoka, ali će samo rasti. Vrijeme je za borbu.”

Kasparov na Twitteru piše kako će puštanje Putina da slomi Ukrajinu i ubije tisuće nevinih u osvajačkom ratu redefinirati svjetski poredak, te navodi kako se ovdje ne radi samo o Putinu protiv Ukrajine te da je ruski predsjednik prije nekoliko dana bio u Pekingu sa Xi Jinpingom.

“Ovo se ne bi dogodilo da se nisu dogovorili. Kina se može pretvarati da je neutralna, ali diktature se drže zajedno. Tako moraju postupati i demokracije”, piše Gari Kasparov.

Leave a Comment

Your email address will not be published.