Forum mladih SDP-a izveo performans “Žalci HDZ-ove korupcijske hobotnice” - Kanal 5

Forum mladih SDP-a izveo performans “Žalci HDZ-ove korupcijske hobotnice”

Predstavnici Foruma mladih SDP-a održali su danas performans “Žalci HDZ-ove korupcijske hobotnice” na Trgu žrtava fašizma pred središnjicom HDZ-a povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije.

Istaknuli su kako u Hrvatskoj imamo bivšeg premijera pravomoćno osuđenog za korupciju i po prvi put u povijesti imamo stranku koja je pravomoćno osuđena za korupciju. To je stranka koja je danas na vlasti. U objavi uz performans, između ostaloga, stoji;

“Naša država se utapa u korupcijskim aferama. Ono što je najtragičnije jest da su glavni akteri korupcije u Hrvatskoj upravo oni koji trenutno obnašaju vlast. Istaknuti članovi Hrvatske demokratske zajednice koja ima dugu povijest i tradiciju korupcije. Još od pretvorbe i privatizacije 90-tih godina, preko mađaronske politike i veleizdaje nacionalnih interesa po pitanju INA-e, do afere Software, HDZ-ov žalac korupcijske hobotnice se zabio u sve moguće pore društva, predstavljajući nemjerljivu ugrozu gospodarskog, društvenog i političkog razvoja te prosperiteta Republike Hrvatske. Stoga i ne čudi pravomoćna presuda u aferi Fimi medija, gdje je presuđeno kako je jedna politička stranka krala državnu imovinu.

Premijer Plenković često se voli hvaliti kako je njegov HDZ drugačiji, međutim činjenice ga opovrgavaju. Nižu se afera za aferom. Hotmail, Vjetroelektrane, Janaf, Software. Afera Software, nažalost, čini se nije niti posljednja afera Plenkovićeve miljenice Gabrijele Žalac, koja će biti razotkrivena.

Iz ovoga je razvidno kako se nažalost u Vladi Andreja Plenkovića pozivanje na borbu protiv korupcije koristi samo kao sredstvo za osvajanje i održavanje vlasti, a ne kao iskrena politika promjena koje bi trebale zaustaviti neimaštinu, iseljavanje i omalovažavanje naših građana.

Borba protiv korupcije svim dionicima političkog života treba biti prioritet kako bi nakon trideset godina od samostalnosti konačno dočekali pošteno i pravedno društvo jednakih prilika za sve. Na političkim akterima koji su danas na pozicijama političkog odlučivanja leži teret najveće odgovornosti. HDZ nije dorastao toj odgovornosti već je oštetio državu za stotine i stotine milijuna kuna čime je zapravo osiromašio sve nas.

Svi ti milijuni su mogli biti iskorišteni za bolji život naših građana, koliko se korisnih stvari moglo učiniti sa tim novcem. Korupciju moramo iskorijeniti i boriti se protiv nje, a ne praviti se da ništa ne znamo. To je naša poruka premijeru Plenkoviću”, istaknuli su iz Foruma mladih.

Leave a Comment

Your email address will not be published.