Filozofski je naš! 8000 potpisa protiv rektora Borasa - Kanal 5

Filozofski je naš! 8000 potpisa protiv rektora Borasa

“Jedan čovjek, rektor Sveučilišta u Zagrebu i njegovi pomoćnici, određuju, predlažu sve odluke, tumače sve propise i onemogućavaju da se ikog drugog čuje. Ostala nam je samo ulica.”, izjavio je odbijeni kandidat za dekana Filozorskog fakulteta Neven Jovanović.

Prosvjed na Filozofskom inicirala je rektorova odluka o smjeni dekanice Vesne Vlahović-Štetić te onemogućavanje postavljanja uprave koju bi sami izabrali.

Povorka studenata i profesora zaustavila se pored Rektorata, a nakon toga se uputila na Markov trg u vladu s više od 8000 potpisa peticije za smjenu zagrebačkog rektora Borasa.

“Mi smo se danas okupili da zaštitimo demokraciju na sveučilištu. U trenutku kad krene povorka, Senat Sveučilišta glasat će pisanim putem. Nitko neće vidjeti ničiji glas. Ako bude nekih konzultacija, one će se obavljati privatno, telefonima, a odlučivat će se o razrješivanju dekanice fakulteta.”

“Ovdje smo na Trgu Republike Hrvatske. Republika kakvu zamišljaju Damir Boras i njegov moćni pomoćnik Ante Čović, te njihovi suradnici, to nije republika kakvu Hrvatska želi, kakvu treba. Zato idemo Vladi Republike Hrvatske da zaustavimo gušenje demokracije na Sveučilištu u Zagrebu”, rekao je Jovanović.

Leave a Comment

Your email address will not be published.