Filipu Zavadlavu 40 godina zatvora - Kanal 5

Filipu Zavadlavu 40 godina zatvora

Filipu Zavadlav osuđen je na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo prošle godine u Splitu.

Tužiteljstvo je tražilo najveću moguću kaznu od 50 godina za ubojstvo Marina Bobana (24), Jurice Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) automatskom puškom s 37 metaka, no presuda je 10 godina manje.

Zavadlav je osuđen je za tri ‘obična ubojstva’, a za svako je dobio po 15 godina zatvora, odnosno na jedinstvenu kaznu od 40 godina.

Filip Zavadlav je bio prisutan izricanju presude koju je pročitala sutkinja Višnja Strinić, predsjednica sudskog vijeća.

Foto: Facebook

U obrazloženju presude govori se da je utvrđeno kako je Zavadlav počinio tri kaznena djela ubojstva, kazneno djelo posjedovanja oružja te počinjenje općeopasne radnje.

Podsjetimo, Zavadlav je 11. siječnja prošle godine s 37 metaka iz automatske puške ubio Marina Bobana (24), Juricu Torlaka (38) i Marina Ožića Paića (25) koji su se u vrijeme ubojstva nalazili na dvama motorima.

Nekoliko sati nakon krvoprolića Zavadlav se predao splitskoj policiji, a nakon ubojstava bio je na promatranju u zatvorskoj bolnici u Zagrebu gdje su psihijatri utvrdili kako ima poremećaj ličnosti.

Leave a Comment

Your email address will not be published.