FIFA doživotno suspendirala 28 osoba i kaznila ih s 21,3 milijuna dolara - Kanal 5

FIFA doživotno suspendirala 28 osoba i kaznila ih s 21,3 milijuna dolara

Etička komisija Međunarodne nogometne federacije (FIFA) doživotno je suspendirala 28 osoba od 2017. godine, navodi se u objavljenom izvještaju krovne nogometne organizacije, a najviše kazni odnosi se na primanje mita i korupciju.

Šest kažnjenih je bilo u vodstvu FIFE, Izvršnom odboru ili Vijeću, a 29 suspendiranih su bili predsjednici nacionalnih saveza. Suspendirani su morali platiti i 21.3 milijuna dolara.

Izvještaj o disciplinskim kaznama i etici FIFA-e pruža analizu i detaljnu statistiku više od 800 slučajeva koje su dva pravosudna tijela rješavala tijekom prošle sezone.

Od ukupnog broja, 703 slučaja odnose se na Disciplinsku komisiju, koja pokriva vrlo širok raspon tema, uključujući čisto pitanja nogometnog natjecanja, zaštitu maloljetnika, vlasništvo treće strane (TPO), namještanje utakmica, doping i provođenje odluka koju su donijela druga pravosudna tijela.

Izvještaj sadrži detaljnu analizu rada neovisnog etičkog povjerenstva, čija je odgovornost zaštita nogometa od opasnosti ili štete kao posljedica nezakonitih, nemoralnih ili neetičkih metoda i praksi.

Leave a Comment

Your email address will not be published.