Festival svjetla ponovno održan u Zagrebu - Kanal 5

Festival svjetla ponovno održan u Zagrebu

Ispred Hrvatskog narodnog kazališta ukrašenog svjetlosnim elementima baštine, gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je četvrti Festival svjetla u Zagrebu.

„Ova manifestacija postaje jedan od brandova grada Zagreba, koji će se u narednim godinama i dalje razvijati“, rekao je zagrebački gradonačelnik te zaključio: „Jako je bitno da u ovim mračnim danima rata, pandemije i inflacije imamo malo svjetla da u naše živote unese radost.“

I direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld je istaknula kako nam svima treba svjetlo i pozitivna energija koju nam svjetlo i umjetnost daju, te da je sam Festival organiziran u pravome trenutku. Posebnu zahvalu je uputila gradskim vlastima na pomoći u organizaciji ovog velikog i zahtjevnog projekta, ponajprije na infrastrukturi i logistici.

Festival koji se održava nakon dvije godine stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa, trajao je do nedjelje 20. ožujka. Organizator događanja je Turistička zajednica grada Zagreba (s partnerima), uz podršku Grada Zagreba.

Uz tradicionalne svjetlosne instalacije na Gornjem gradu, ove godine su premijerno obasjane i lokacije Donjeg grada, a tijekom pet dana posjetitelji su mogli obići ukupno 32 atrakcije na 31 lokaciji.

Leave a Comment

Your email address will not be published.