FBI objavio što se dogodilo na letu nakon kojeg su se Angelina Jolie i Brad Pitt razveli - Kanal 5

FBI objavio što se dogodilo na letu nakon kojeg su se Angelina Jolie i Brad Pitt razveli

Glumica Angelina Jolie optužila je svoj tadašnjeg supruga Brada Pitta da ju je ozlijedio i verbalno uznemiravao njihovu djecu tokom leta privatnim avionom 2016. godine, pokazao je izvještaj FBI-a u koji je CNN imao uvid.

U redigiranom izvještaju, koji je objavljen na osnovu zahtjeva za informacije od javnog interesa, navodi se da je glumica ispričala agentima FBI-a da se sa suprugom i njihovo šestoro djece vraćala u Kaliforniju poslije dvotjednog odmora. Njen tadašnju suprug Brad Pitt je pio kada joj je rekao da pođe za njim u zadnji dio aviona pošto je imao napet odnos s jednim djetetom.

Pittovo ime je prekriveno u izvještaju, ali glumica u više navrata spominje svog supruga. Ona navodi da su otišli u dio aviona koji ima svoja vrata, tako da djeca nisu mogla da ih vide. Svog bivšeg supruga je optužila da ju je uhvatio za glavu, za ramena, gurnuo o zid WC-a, vikao na nju i psovao je, između ostalog, da uništava obitelj, navodi se u izvještaju o incidentu.

CNN je zatražio komentar od zastupnika nekadašnjeg bračnog para.

“Sve strane su imale ovu informaciju skoro šest godina i koristile je u prethodnim pravnim postupcima. U tome nema ničeg novog i nema nikakvu svrhu osim da se objavi u medijima i nanese bol”, rekao je izvor blizak Bradu Pittu, komentirajući izvještaj.

Prema izvještaju FBI-a Jolie je agentima ispričala da je njihovo dvoje djece stajalo ispred vrata zahoda i plakalo uzvikujući “jesi li dobro, mama”. Pitt je na to, navodno odgovorio: “Ne, mama nije dobro. Uništava ovu obitelj. Ona je luda”, navodi se u izvještaju.

Glumica dalje navodi da je dijete odgovorilo da nije majka ta koja uništava obitelj, već otac. To je, navodno, razbjesnilo glumca toliko da je krenuo prema jednom djetetu “kao da će ga napasti”, zbog čega je Jolie skočila bivšem suprugu oko vrata i počela ga daviti. Brad Pitt se oslobodio bacajući se unazad i bacajući bivšu suprugu na stolice koje su se nalazile iza njega, piše u izvještaju.

Angelina Jolie je navela da je tokom tog naguravanja zadobila ozljede leđa i lakta i kao dokaz priložila fotografiju, koja je dio izvještaja. U izvještaj su unesene i rukom pisane izjave djece koja potvrđuju incident.

Glumac je tokom putovanja nastavio piti, kasnije polijevajući svoju suprugu pivom. Kada su sletjeli u Los Angeles, par se fizički sukobio, a Jolie je optužila bivšeg muža da je 20 minuta sprečavao nju i djecu da napuste avion.

Istražitelji su upitali glumicu za ogrebotine koje je Pitt prijavio, a ona je rekla da je moguće da mu ih je ona nanijela tokom sukoba.

FBI je obavio istragu 2016. godine, ali su se obje strane složile da se ne podiže nikakva optužnica i slučaj zatvori.

Leave a Comment

Your email address will not be published.