Zeleni plan za obnovu europskog gospodarstva - Kanal 5

Zeleni plan za obnovu europskog gospodarstva

Europski zeleni plan je program kojim možemo krizu nastalu zbog korona virusa i pandemije pretvorili u priliku da se ponovno izgradi nova, otpornija i zelenija gospodarstva.

Predsjednica Europske komisije Ursula van der Leyen u svom je obraćanju na temu korona pandemije i posljedica na gospodarsvo primjetila pad zagađenosti i obnovu prirode zbog smanjenja gospodarskih aktivnosti na području zamalja članica. No, upozorila je da se planet i dalje zagrijava usljed korištenja fosilnih goriva te pozvala na više ulaganja u tzv. zelenu ekonomiju.

“Cilj europskog zelenog plana je preobrazba našega gospodarstva kako bi postalo konkurentnije te poboljšanje kvalitete naših života. Oporavit ćemo se zahvaljujući zelenom planu, koji ćemo upotrijebiti kao nit vodilju da bismo krizu nastalu pandemojom pretvorili u priliku da ponovno izgraimo nova i otpornija gospodarstva. Kako bi naša djeca živjela u boljem Svijetu. Zahvaljujući zelenom oporavku iz krize ćemo izaći snažniji i zdraviji.” – zaključila je svoje obraćanje Ursula vun der Leyen.

Leave a Comment

Your email address will not be published.