Europski šefovi diplomacija: Turističke aktivnosti i putovanja obnavljati u fazama - Kanal 5

Europski šefovi diplomacija: Turističke aktivnosti i putovanja obnavljati u fazama

Europski ministri vanjskih i europskih poslova dogovorili su postupnu obnovu turističke djelatnosti, aktivnosti i putovanja unutar Europske unije. Hrvatski ministar Gordan Grlić Radman je ipak pozvao na oprez unatoč vrlo povoljnoj epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.

“Hrvatskoj je kao turističkoj zemlji u interesu imati turiste, popuniti hotele, ali treba vidjeti na koji način ćemo to moći učiniti”, rekao je Grlić Radman nakon virtualnog sastanka europskih šefova diplomacija održanog na inicijativu njegovog njemačkog ministra Heika Maasa.

Šefovi diplomacija Hrvatske, Austrije, Cipra, Njemačke, Bugarske, Cipra, Grčke, Portugala, Italije, Slovenije, Malte i Španjolske dogovorili su da će se postupno obnavljati turističke aktivnosti unutar EU-a.

Usvojena je zajedničku deklaraciju kojom pozivaju “sve poduzetnike u turističkom sektoru da uvedu mjere opreza i zaštite turiste kada se omogući njihov dolazak”, izjavio je hrvatski ministar Grlić Radman.

Grlić Radman naglašava kako se građanima treba omogućiti “sigurno putovanje i siguran povratak kući, Hrvatska se otvara, ali još uvijek smo oprezni”.

Leave a Comment

Your email address will not be published.