Europski parlament ovog tjedna o migracijama, sigurnosti dječih igračaka, francuskom predsjedanju Vijećem i dodjeli nagrade Lux - Kanal 5

Europski parlament ovog tjedna o migracijama, sigurnosti dječih igračaka, francuskom predsjedanju Vijećem i dodjeli nagrade Lux

Zastupnici Europskog parlamenta ovog tjedna predložit će mjere za sigurnije igračke za djecu i iznijeti ideje o poboljšanju borbe Europske unije protiv raka. 

O sigurnosti dječjih igračaka

Zastupnici Odbora za unutarnje tržište i zaštitu potrošača u četvrtak će glasati o izvješću u kojem se iznose prijedlozi za sigurnost i održivost igračaka koje se prodaju na tržištu EU-a, uključujući one iz drugih zemalja.

O porba protiv raka

Zastupnici iz posebnog odbora za borbu protiv raka u četvrtak će iznijeti svoje preporuke o razvoju politike EU-a u borbi protiv rada. Izvješće je usmjereno na borbu protiv nejednakosti u prevenciji i liječenju diljem Europe te poziva na veću potporu istraživanju i inovacijama, kao i na povećanje dostupnosti i cjenovnu pristupačnost liječenja.

O migracijama

Na konferenciji na visokoj razini o migracijama i azilu koja se održava u petak razmotrit će se trenutačna situacija i moguće mjere, uključujući novi pakt o migracijama i azilu te migracijska partnerstva sa zemljama izvan EU-a. Sastanak organiziraju Europski parlament i posljednja tri predsjedništva EU-a (Njemačka, Portugal, Slovenija).

O predstojećem francuskom predsjedništvu Vijeća

Predsjednik Parlamenta David Sassoli i predsjednici klubova zastupnika u četvrtak se sastaju s članovima francuske vlade i parlamenta te će raspravljati o prioritetima predstojećeg šestomjesečnog predsjedanja od 1. siječnja 2022.

O nagradi LUX

U subotu, tijekom svečanosti dodjele europskih filmskih nagrada u Berlinu, saznat ćemo koja se tri filma natječu za Nagradu publike LUX 2022. godine. Tu paneuropsku nagradu dodjeljuju Europski parlament i Europska filmska akademija, a osim zastupnika, za pobjednika glasaju i građani.

Leave a Comment

Your email address will not be published.