EMMANUEL MACRON Francuzima na početku sjednice Vlade poručio kako je došao je kraj obilju - Kanal 5

EMMANUEL MACRON Francuzima na početku sjednice Vlade poručio kako je došao je kraj obilju

French President Emmanuel Macron speacks as he visits Station F startup campus in Paris, on October 9, 2018. (Photo by LUDOVIC MARIN / various sources / AFP) (Photo credit should read LUDOVIC MARIN/AFP/Getty Images)

Francuski predsjednik Emmanuel Macron upozorio je Francuze, u obraćanju na početku sjednice vlade, na “veliku promjenu” koja će donijeti “kraj obilja” i “bezbrižnosti”.

“Doživljavamo veliku promjenu, upozorio je šef države, referirajući se na nedavni niz “ozbiljnih kriza”, od Ukrajine do suše. Možda se čini da je trenutak u kojem živimo strukturiran nizom ozbiljnih kriza (…) i moglo bi biti da neki vide našu sudbinu kao stalno upravljanje krizama ili hitnim situacijama. Što se mene tiče, vjerujem da je ovo kroz što prolazimo više velika promjena ili veliki preokret.”, izjavio je Emmanuel Macron tijekom govora pred svojim ministrima, koji je ovaj puta izvanredno prenošen.

Na ovu situaciju “naši sunarodnjaci mogu reagirati velikom zebnjom”, rekao je Macron i zbog toga pozvao članove vlade da “imenuju stvari vrlo jasno i bez katastrofičnosti”.

“Očekujem da Vlada poštuje danu riječ i obveze koje smo preuzeli prema naciji.”, dodao je Macron.

Predsjednik je pozvao svoje ministre da ne pokleknu pred demagogijom i da budu ozbiljni i vjerodostojni.

“Uvijek može izgledati privlačno reći ono što ljudi žele čuti (.. .), ali prvo se morate pitati je li to učinkovito i korisno.”, dodao je.

Leave a Comment

Your email address will not be published.