ELON MUSK već godinama govori o potrebi čovječanstva da kolonizira Mars: ‘Ne okrenemo li se višeplanetarnom životnom stilu, čovječanstvo će izumrijeti!‘  - Kanal 5

ELON MUSK već godinama govori o potrebi čovječanstva da kolonizira Mars: ‘Ne okrenemo li se višeplanetarnom životnom stilu, čovječanstvo će izumrijeti!‘ 

Musk godinama govori o potrebi čovječanstva da kolonizira Mars, što je jedan od prioriteta njegove kompanije SpaceX.

Milijarder Elon Musk, koji već dulje vrijeme propagira kolonizaciju Marsa, ponovio je svoje pozive da se čovječanstvo okrene “višeplanetarnom životnom stilu”, rekavši kako je to jedini način na koji će više vrsta izbjeći uništenje uzrokovano ekspanzijom Sunca.

Musk, kako je oblavila Russia Today, jedan od najbogatijih ljudi na svijetu, na društvenim je mrežama upozorio da je stopostotna šansa da će brojne vrste na Zemlji izumrijeti zbog ekspanzije Sunca ako se čovječanstvo ne pokrene.

Taj je njegov tvit objavljen kao odgovor na članak u kojem stručnjaci objašnjavaju da bi brojne biljne i životinjske vrste mogle nestati isključivo zbog ljudske aktivnosti. 

Masovno izumiranje je, podsjećaju, možda ipak više povezano sa svemirskim tijelima nego s ljudima, no osnivač kompanije Tesla vjeruje da se sve to može izbjeći ako bi čovječanstvo nastavilo s idejom kolonizacije Marsa.

RT dodaje kako se, prema sadašnjim saznanjima, ekspanzija i naknadna eksplozija Sunca može očekivati za jednu do tri milijarde godina pa se Muskove zloguke tvrdnje mogu više promatrati u kontekstu rastućih klimatskih promjena. 

Musk godinama govori o potrebi čovječanstva da kolonizira Mars, što je jedan od prioriteta njegove kompanije SpaceX.

Leave a Comment

Your email address will not be published.